•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pankot ne e mrtov (2011)

Mirsa je bivši frontmen nekadašnjeg najpopularnijeg pank benda u Makedoniji, koji se raspao pre mnogo godina. On je sada četrdesetogodišnjak koji i dalje živi sa majkom i povremeno prodaje drogu za albanskog dilera Gzima, koji ga zauzvrat jeftino snabdeva travom. Jednog dana Gzim dođe na ideju da Mirsa ponovo okupi svoj bend kako bi nastupio na dobrotvornom koncertu u Debru, makedonskom gradu koji nastanjuje pretežno albansko stanovništvo. Mirsa pred sobom ima skoro nemoguć zadatak: nakon 17 godina treba da pronađe i ubedi sve članove benda, od kojih su neki napustili Makedoniju nakon raspada Jugoslavije, da ponovo nastupe zajedno na koncertu. Ovo je film o ljudima koji pank ne smatraju samo muzikom, već načinom života.

Ovaj film je bio zvanični predstavnik republike Makedonije u trci za Oskara 2012 u kategoriji najbolji strani film.

Nagrada East of West, 2011 Karlovy Vary International Film Festival

Žanr:Komedija, Drama
Godina:2011
Reziser:Vladimir Blazevski
Scenario:Vladimir Blazevski
Uloge:Jordan Simonov, Kamka Tocinovski, Toni Mihajlovski
Award:1 osvojena
Studio:Punk Film Production
Zemlja:Macedonia
Jezik:Makedonski
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu