•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Island (2005)

Nakon velikih hitova 'Armageddon' i 'Pearl Harbor', Michael Bay se vraća futurističkim trilerima. Scarlett Johansson i Ewan McGregor su dobri argumenti!

Mediji kažu da je za komplikovanu radnju potrebna pažnja ne biste li sve kockice spojili kako priliči. Zato se odmah bacamo na priču: Lincoln Six-Echo (McGregor) je stanovnik utopijske, ali funkcionalne platforme koja je smeštena u 21.vek, a služi kao privremeno utočište ljudima koji su preživeli ekološku katastrofu.

Stanovnicima je obećano da će nakon nekog vremena biti poslati na 'Ostrvo', navodno zadnje nekontaminirano mesto na planeti. Kada Lincoln počinje kopati oko cele priče, uz pomoć McCorda (Steve Buscemi) dolazi do saznanja da spoljni svet postoji, a da Ostrvo ne postoji. Nakon nekog vremena iz fikcijskog sveta odlučuje da pobegne sa prijateljicom Jordan Two Delta (Johansson) i na vrat navlači prilično opasnog lovca na glave...

Svetski su mediji s NY Timesom na čelu naglasili sličnost Bay-ovog dela sa ostalim filmovima iz sf branše, posebno zbog sterilnog prostora, sivo-metalne boje i gadgeta koji govore. Svi nose belo, svaki se pokret stanovnika nadgleda, a stanovnici su samo zamorčići zarobljeni sa nekim višim zlim ciljem. Glumci, osim što moraju biti lepi, neretko imaju lakonske iyreke poput 'Pazi', 'Trči' ili 'Idi', ali neke će svakako veseliti da su Scarlett i Ewan prikazali i poneku romantičnu scenu.

Rotten Tomatoes navodi da je reč o intrigantnom trileru koji je zanimljiv spoj naučne fantastike i dobre stare akcione jurnjave, a da se obrađuju i aktualne teme poput kloniranja, eutanazije i abortusa.

Zanimljivo filmsko ostvarenje koje će se prvenstveno dopasti ljubiteljima sf žanra.

Žanr:akcija, naučna fantastika, triler
Godina:2005
Reziser:Michael Bay
Scenario:Caspian Tredwell-Owen, Alex Kurtzman
Uloge:Scarlett Johansson, Ewan McGregor, Djimon Hounsou
Uzrast:PG-13
Studio:DreamWorks SKG
Zemlja:United States
Website:www.dreamworksanimation.com
Jezik:Engleski
Trajanje:136 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...