•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slumdog Millionaire (2008)

“Slumdog Millionaire” je britanska romantična drama reditelja Danny-ja Boyle-a, za koju je scenario napisao Simon Beaufoy. Reč je o adaptaciji romana ”Q & A” (2005) indijskog autora diplomate Vikas-a Swarup-a. Film je sniman u Indiji i kombinuje elemente zločina i avanture.

“Slumdog Millionaire”je bio nominovan za 10 Oskara, ali je osvojio 8 na dodeli 2009. godine, što je više od bilo kog drugog filma iz 2008. godine, a titlovan je i na hindi jezik, da bi mogao da se prikazuje i u Indiji.

“Slumdog Millionaire” je priča o mladiću Jamal –u Malik-u (Patel), 18-ogodišnjem siročetu iz sirotićskog kvarta u Mumbaiju, koji će doživeti najvažniji dan u svom životu. Dok cela nacija gleda, njega deli samo jedno pitanje od osvajanja ogromne nagrade od 20 miliona rupija u indijskom kvizu “Ko želi biti milioner?”.

Tada se situacija dodatno komplikuje, zato što policija hapsi Jamal-a pod sumnjom da je varao i uz pitanje kako je moguće da dete sa ulice zna tako puno. Očajan i u nameri da dokaže svoju nevinost, Jamal priča priču o svom životu u straćari u kojoj su on i njegov brat odrasli i govori o njihovim avanturama na ulici, susretima sa lokalnim bandama, ali pominje i Latika-u, devojku koju je voleo i izgubio. Svakog poglavlje njegove priče otkriva ključ za tačan odgovor koji je dao u kvizu.

Svaki odlomak iz Jamal-ove neverovatno slojevite priče otkriva gde je on naučio odgovore na preteške odgovore u ovom neverovatnom kvizu. Ali, jedno pitanje ostaje nepoznanica i misterija: šta ovaj mladi čovek, koji očigledno nema želju za bogatsvom, zaista radi u ovakvom kvizu? Kada osvane novi dan i Jamal da i odgovor na poslednje pitanje, inspektor i šezdeset miliona televizijskih gledalaca imaju priliku da to i otkriju.

Ovo je odličan film, koji je ostavio značajan pečat u novijoj svetskoj kinematografiji i koji jednostavno morate pogledati.

Žanr:zločinački, drama, romansa
Godina:2008
Reziser:Danny Boyle, Loveleen Tandan
Scenario:Simon Beaufoy, Vikas Swarup
Uloge: Dev Patel, Freida Pinto, Saurabh Shukla
Uzrast:R
Award:osvojio 8 Oskara
Box office:141 milion USD
Studio:Celador Films, Film4, Pathé Pictures International
Zemlja:UK
Website:www.foxsearchlight.com/slumdogmillionaire/
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...