•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tilva Roš (2010)

„Tilva Roš“ je srpski film iz 2010. godine. Režirao ga je Nikola Ležaić, koji je napisao i scenario. Ovaj film je njegovo debitantsko ostvarenje, sniman je u Boru i u Beogradu.

Ova tinejdžerska drama, čija radnja je smeštena u rudarskom mestu Bor premijerno je prikazana 28. jula 2010. godine na Filmskom festivalu u Sarajevu, a svetsku premijeru imala je 8. avgusta 2010. godine na festivalu u Lokarnu, gde se takmičio u kategoriji za najbolji debitantski film.

Na 16. Filmskom festivalu u Sarajevu ovaj film je osvojio nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

Toda i Stefan su nerazdvojni prijatelji, skejteri, koji provode prvo leto nakon srednje škole u snimanju video klipova, inspirisani "Jackass"-om, u kojima izvode opasne vratolomije. Oni se takmiče za naklonost Dunje, tinejdž-anarhiste iz Francuske, koja leto provodi u Boru. U čudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokušava da nadmaši drugoga. Kada radnički protest oko privatizacije rudnika u Boru, koji je u toku, preraste u velike nerede, jedna stvar će ih ponovo spojiti-njihova destruktivnost....

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Drama, Romansa
Godina:2010
Reziser:Nikola Ležaić
Scenario:Nikola Ležaić
Uloge:Marko Todorović, Stefan Đorđević, Dunja Kovačević
Award:5 osvojenih
Studio:Filmska kuća Kiselo Dete
Zemlja:Serbia
Website:www.kiselodete.com
Jezik:Srpski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....