•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Paradine Case (1947)

Slučaj Paradine (eng. The Paradine Case) je američka drama iz 1947. godine, koju je režirao Alfred Hitchcock, dok se za produkciju filma pobrinuo David O. Selznick. Scenarijo filma, koji je rađen po romanu Roberta S. Hichensa, a koji su napisali David O. Selznick i Ben Hecht, je još dodatno bio prilagođavan za filmsko platno od strane Alme Reville i Jamesa Bridiea.

U filmu glavne uloge tumače: Gregory Peck, Ann Todd, Joan Tetzel, Alida Valli, Charles Laughton, Louis Jourdan, Charles Coburn i Ethel Barrymore.

Anna Paradine (Alida Valli) je optužena za trovanje svoga starijeg supruga. Nedugo nakon podizanja optužbe, ona unajmljuje advokata po imenu Anthony Keane (Gregory Peck). Uprkos činjenici da je oženjen, Keane se počinje zaljubljivati u svoju klijenticu, što nadalje dovodi do tenzija između njega i njegove supruge Gay (Ann Todd), koja je unutar sebe rastrgana sledećim mislima: smeštanje Anne Paradine u zatvor bi joj moglo vratiti supruga, ali kakav će time utisak ostaviti?

U međuvremenu, sam Keane počinje sumnjati kako je stvarni ubica zapravo Paradinov misteriozni sluga, Andre Latour (Louis Jourdan) ili ga on možda tek vidi kao odgovarajuće žrtveno jagnje?

Ljubitelji Hitchcock-ovih filmova će uživati u ovom filmu.

CB
Žanr:krimi, drama, romansa
Godina:1947
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario:Robert Hichens, Alma Reville
Uloge:Gregory Peck, Ann Todd, Charles Laughton
Award:Nominovan za Oscara
Studio:Vanguard Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu