•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bully (2011)

“Bully”, čiji je naslov u originalu “The Bully Project”, je dokumentarac iz 2011. godine o maltretiranju i nasilju nad učenicima u američkim školama. Reditelj ovog ostvarenja je Lee Hirsch, a film je imao premijeru 2011. godine na Tribeca Film Festival-u, a u američkim bioskopima je od 30. mart 2012. godine.

Ove godine preko 13 miliona američke dece su žrtve nasilja u školama, na internetu, u autobusu, kod kuće, preko njihovih mobilnih telefona i na ulicama gradova u kojima žive. Sve su to najčešći oblici nasilja koji se dešavaju o Americi. “Bully” je prvi dokumentarni film koji pokazuje kako na sve nas utiče nasilje, bilo da smo samo žrtve, počinioci ili nemi posmatrači događaja. Naše upoznavanje sa svetom počinje još na školskom igralištu.

Film počinje prvog dana škole. Za više od 13 miliona dece koja su maltretirana u školama ove godine u Americi, ovaj je dan ispunjen uznemirenošću i slutnjom, više nego li uzbuđenjem. Čim sunce izađe i školski autobusi preplave ulice puni dece sa rančevima, muzičkim instrumentima i zvucima uzavrelih horona, počinje i vožnja u nepoznato. Za mnogu decu, jedina sigurna stvar je će i da ova godina, nalik svakoj prethodnoj, imati elemente nasilja. Ovaj film vode njegovi protagonisti, a u samoj srži ostvarenja su oni čije su priče prikazane u različitim aspektivma ove krize. Od prvog do poslednjeg dana škole, “Bully” će istražiti najintimnije detalje njihovih života i biće jedni od hrabrih ljudi koji su se susreli sa nasiljem.

Ovo je odličan dokumentarac koji morate pogledati.

Žanr:dokumentarac
Godina:2011
Reziser:Lee Hirsch
Scenario:Lee Hirsch, Cynthia Lowen
Uloge:Alex, Ja'Maya, Kelby
Award:3 osvojene, 1 nominacija
Studio:Bully Project, The, Where We Live Films
Zemlja:United States
Website:www.thebullyproject.com/
Jezik:engleski
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...