•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Chloë Moretz

Chloë Grace Moretz, rođena 10. februara 1997. godine je američka glumica i model. Počela je da glumi sa 7 godina u filmovima i seijama: “The Amityville Horror”, “(500) Days of Summer”, “Diary of a Wimpy Kid”, “Desperate Housewives” i “Dirty Sexy Money”.

Glumičina majka Terri je bolničarka a otac McCoy Lee Moretz je plastični hirurg. Ona ima četvoro starije braće: Brandon-a, Trevor-a, Colin-a i Ethan-a, a svoju porodicu opisuje kao “veoma Hrišćansku”. Jedan od četvorice njene braće Trevor Duke Moretz, je njen “trener” glume i prati je na putovanjima kada roditelji ne mogu.

Moretz-ova se preselila iz Džordžije u Njujork 2001. godine, sa majkom i starijim bratom Trevor-om, zato što je primljena u profesionalnu školu glume. Njena holivudska karijera je počela i ostatak porodice se preseliu u Los Anđeles 2003. godine.

Njena prva uloga u Holivudu je bila uloga Violet-e u dve epizode serije “The Guardian”, dok joj je prvo filmsko ostvarenje bio film “Heart of the Beholder” u kome je tumačila lik Molly.

Tek druga filmska uloga 2005. godine u ostvarenju “The Amityville Horror” joj donosi veću popularnos i nominaciju za Najbolju mladu glumicu. Nakon “Amityville”-a, karijera joj kreće uzlaznom putanjom i dobija nekoliko gostujućih uloga na tv-u, kao i ulogu jednog deteta u “Big Momma's House 2”. Usledile su uloge u filmovima “Dirty Sexy Money”, “Desperate Housewives”, a pozajmila je i glas u amerikoj verziji čuvenog “My Friends Tigger & Pooh”.

Moretz-ova je igrala Isabelle u ostvarenju “Hugo” Martin-a Scorsese-a, a glumiće i u “Hick”-u, koji je adaptacija romana Andrea Portes-a.

Mlada glumica će se pojaviti i u predstojećem ostvarenju “Dark Shadows” u kome će tumačiti lik buntovne Carolyn Stoddard, kćerke Elizabeth.

Moretz-ova je potpisala da će se pojaviti u filmu “Emily the Strange”, dok je marta 2012. godine prihvatila ulogu u “The Drummer”-u, biografskom filmu o poslednjih šest godina života Dennis-a Wilson-a, bubnjara benda “The Beach Boys”, u kome će joj kolege biti Aaron Eckhart, Rupert Grint i Vera Farmiga.

Filmografija:

2005 Heart of the Beholder

The Amityville Horror

Family Plan

Today You Die

2006

Big Momma's House 2

Room 6

Wicked Little Things

2007 The Cure

The Third Nail

Hallowed Ground

My Friends Tigger & Pooh: Super Sleuth Christmas Movie

2008 The Eye

The Poker House

Bolt

2009 My Friends Tigger & Pooh: Tigger & Pooh And A Musical Too

Not Forgotten

(500) Days of Summer

2010 Diary of a Wimpy Kid

Kick-Ass

Jack and the Beanstalk

Let Me In

2011 Hick Luli McMullen

Texas Killing Fields

2012 Movie 43

Dark Shadows

The Drummer

Televizijska karijera:

2007–2010 My Friends Tigger & Pooh

2004 The Guardian Violet Episodes: "The Watchers", "Blood In, Blood Out"

2005 My Name Is Earl

2006 The Emperor's New School

2006–2007 Desperate Housewives

2007–2008 Dirty Sexy Money

2011–2012 30 Rock

Muzički spotovi:

2010 The Soft Pack

2011 Best Coast

2011 Dionne Bromfield Ft. Mz Bratt

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...