•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hunger Games (2012)

Pobednička priča o žrtvovanju i opstanku, “The Hunger Games” je američka naučno – fantastična distopijska akciona drama iz 2012. godine reditelja Gary-ja Ross-a zasnovana na istoimenom romanu autorke Suzanne Collins. Kada se započne priča o ovom ostvarenju, odmah je tu Katniss, glavna junakinja čiji lik tumači mlada lepotica Jennifer Lawrence, a kojoj su kolege u ovom filmu: Josh Hutcherson, Woody Harrelson i Elizabeth Banks, a njegova premijera je jedna od tri sa najvećom zaradnom u istoriji američkog boks ofisa.

Priča ovog ostvarenja nas vodi u ne tako daleku budućnost kada je Severna Amerika prestala da postoji oslabljena sušom, požarima, ratom i glađu. Nju je zamenila država Panem-a koja je podeljena na prestonicu i 12 oblasti. Svake godine dvoje mladih predstavnki iz svake od pomenutih oblasti se biraju na lutriji da učestvuju u “igrama gladi”, koje su delom zabavne, ali i delom brutalno zastrašivanje potčinjenih stanovnika, a koje se prenose na televiziji u Panem-i. 24 predstavnika su primorana da bukvalno eliminišu svoje protivnike, a svi građani su u obavezi da sve to gledaju. Kada Prim, mlađa sestra šesnaestogodišnje Katniss, bude odabrana kao ženski predstavnik okruga, Katniss se dobrovoljno javlja da je zameni. Ona i njen muški partner Peeta moraju da se suprotstave većim i jačim takmičarima koji se za tu borbu pripremaju čitavog života.

Streljačica Katniss je nesavladiva heroina koju ništa ne može da iznenadi i uzbudi, a sama adaptacija romana Suzanne Collins je zahtevala odabir odlične glumice za tu ulogu, a sigurno je da je Jennifer Lawrence savršena. Kao glumica koja kombinuje ogromnu snagu volje sa ubedljivom ranjivošću, Lawrence-ova je ključni faktor u “oživljavanju” “igara gladi”, koje su zapravo odlično delo koje privlači i drži pažnju gledalaca jako dugo.

Katniss-ina priča je smeštena u budućnost, kada je Panem zamenio Ameriku, a svake godine se obeležava godišnjica mirovnog dogovora koji je okončao krvavu pobunu. Pravilo je da svaka oblast mora da pošalje dečaka i devojčicu starosti između 12 i 18 godina kako bi učestovvali u brutalnom događaju, u kome je pravilo: “ubi ili budi ubijen” i koji je nazvan “igrama gladi”. Iz njega samo jedno dete izlazi kao pobednik.

“Evo kako se sećamo naše prošlosti” je propagandni slogan za ove 74. godišnje igre koje se održavaju u velikoj pošumljenoj oblasti koja je zapravo arena na otvorenom. “Evo kako osiguravamo našu budućnost”, poručuju dalje reklamne poruke i osigurano je da niko ne može a da ne shvati i obrati pažnju na brojne skrivene kamere koje pretvaraju “igre gladi” u tv program koji moraju da pogledaju svi stanovnici Panem-a.

Collins-ova je došla na ideju da napiše ovo delo kada je gledala na televiziji rijaliti tv program i nakon promene kanala ugledala vesti o ratu u Iraku, a ovo je odlično ostvarenje čiji prvi vikend prikazivanja i dominacija na boks ofis listi garantuju da ga vredi pogledati.

Žanr:akcija, drama, naučna - fantastika
Godina:2012
Reziser:Gary Ross
Scenario:Gary Ross, Suzanne Collins
Uloge: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Uzrast:PG-13
Box office:155 miliona USD
Studio:Color Force, Larger Than Life Productions, Lionsgate
Zemlja:United States
Website:www.thehungergamesmovie.com/
Jezik:engleski
Trajanje:142 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...