•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

80 godina kuće BBC

BBC počeo je sa radom u decembru 1932. Iako je prvi glavni dirtektor Džon Rit (John Reith) smatrao da njegovi programi neće biti ni "suviše zanimljivi ni suviše dobri", servis je dobio pohvale. Rit se prvog dana uživo obratio slušaocima 12 puta u vremenskom periodu od 15 i po sati kako bi se mogao čuti u Australiji, Indiji, Južnoj Africi, Zapadnoj Africi i Kanadi. Šest dana nakon otvaranja, BBC je postigao prvi veliki uspeh - Kralj Džordž peti obratio se slušaocima na Božić, uživo iz kraljevske rezidencije u Norfolku. Božićno obraćanje Kralja potom je postalo tradicija.

Za vreme Drugog svetskog rata, francuski general Šarl De Gol (Charles de Gaul) obraćao se Francuskoj pet minuta svake noći iz BBC-jevog studija B2.

Sa izumom tranzistora, šezdesetih godina se znatno proširio broj slušalaca u cijelom svetu. Između 1955. i 1965, broj aparata se utrostručio u istočnoj Evropi i znatno povećao na Bliskom Istoku, u Kini, Africi i Indiji.

Do sada, BBC je emitovao program na ukupno 68 svetskih jezika. Sa padom Berlinskog zida, izgubio je ulogu izveštača na istoku Evrope i tokom poslednje decenije najveći broj evropskih servisa je ukinut. Sadašnji broj servisa je 28 i najveći broj je isključivo onlajn.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...