•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Kid (1921)

“The Kid” je američka crno - bela nema drama iz 1921. godine, producenta, reditelja i glavnog Charlie-a Chaplin-a, a tu je i Jackie Coogan kao njegov partner i usvojeni sin. Ovo je bio Chaplin-ov prvi dugometražni film koji je postigao veliki uspeh. 2011. godine “The Kid” je odabran da uđe u Nacinalnu filmsku biblioteku Amerike zbog toga što je bio kulturno, istorijski i estetski važan.

Naslov na počeku filma kaže da je ovo komedija sa osmehom i po kojom suzom, a radnja govori o tome kako Edna, čim napusti humanitarnu bolnicu i prođe kroz crkveno venčanje, ostavlja svoju bebu sa porukom u limuzini i odlazi da počini samoubistvo. Limuzinu kradu lopovi i bacaju bebu u kantu za otpatke. Charlie “Tramp” pronalazi bebu i udomljava je.

Pet godina kasnije, Edna je postala operska zvezda i peva u dobrotvorne svrhe deci u nadi da pronađe svog sina. Ona poziva lekara koji otkriva istinu i šalje službena lica da oduzmu dete od Charlie-ja.

Pre nego što mališa dospe u sirotište, Charlie ga ponovo krade i vodi ga u sirotinjsku kuću, čiji vlasnik saznaje za nagradu koja je raspisana i uzima dete da bi ga odveo Edna-i. Charlie-a kasnije budi policajac, koji ponovo spaja njega i dete na Edna-inom posedu.

Ovo je odlično ostvarenje neponovljivog Charlie-a Chaplin-a koje morate pogledati.

Žanr:komedija, drama, porodični
Godina:1921
Reziser:Charles Chaplin
Scenario:Charles Chaplin
Uloge:Charles Chaplin, Edna Purviance, Jackie Coogan
Studio:Charles Chaplin Productions
Zemlja:United States
Trajanje:68 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...