•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trishna (2012)

“Trishna” britanska drama iz 2012. godine reditelja Michae-a Winterbottom-a, u kojoj naslovne uloge tumače Freida Pinto i Riz Ahmed. Sama priča je adaptacije romana Thomas-a Hardy-ja “Tess of the d'Urbervilles”. Ovo je treća adaptacija Hardy-jevih romana koju radi Winterbottom, nakon “Jude” i “The Claim”. Film je sniman u Jaipur-u i Mumbai-ju, Indija, početkom 2011. godine. Premijeru je imao 2011. godine na filmskom festivalu u Torontu 9. septembra 2011. godine.

Film “Trishna” je zasnovan na adaptaciji klasičnog romana autora Thomas-a Hardy-a “Tess of the D'Urbervilles”. U njemu nas očekuje priča o ženi čiji život uništava kombinacija ljubavi i okolnosti. Radnja je smeštena u moderno doba u Rajasthan, gdeTrishna (Freida Pinto) upoznaje mladog britanskog biznismena Jay –a Singh-a (Riz Ahmed) koji je došao u Indiju da bi radio u hotelu svog oca. Kada nakon incidenta džip njenog oca biva uništen, Trishna odlazi da radi za Jay-a i oni se zaljubljuju. Ali, uprkos njihovim uzajamnim osećanjima, ovo dvoje mladih ne mogu da izbegnu pritisak ruralnog društva koji jako utiče na njihove živote. Ovo društvo užurbano prolazi kroz industrijalizaciju, urbanizaciju i pre svega obrazovanje.

Trishna-ina tragedija je u tome što je ona rastrzana između tradicije svog porodičnog života i snova i ambicije koju joj je obrazovanje ulilo.

Ovo je ostvarenje koje svakako vredi pogledati.

Žanr:drama
Godina:2012
Reziser:Michael Winterbottom
Scenario:Thomas Hardy
Uloge:Freida Pinto, Riz Ahmed, Roshan Seth
Studio:Film i Väst, Head Gear Films
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...