•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ip Man (Yip Man) (2008)

Film se fokusira na život i delo Ip Man-a koji je živeo u gradu Foshan tokom Drugog kinesko-japanskog rata tridesetih godina. On je jedan od bogatijih ljudi u gradu i ostavlja utisak kako nema potrebe za dodatnim poslom osim da celi svoj život posveti mukotrpnom vežbanju kineske borilačke veštine Wing Chun...

Ip Man je najveći majstor Wing Chuna i učitelj Bruce Lee-ja, čovek o kome do sada nije napisana ni jedna knjiga, niti snimljen ijedan film – a sama činjenica koliko je ovo ozbiljno zamišljen nacionalni projekt je to da ga je režirao Wilson Yip ('SPL', 'Flash Point'), da u njemu uz Yena u glavnoj ulozi glumi i Simon Yam i da je koreografije borbi radio Sammo Hung! Konačno, imamo akcionu 'kreativnu biografiju' koja pomalo podseća na 'Fearless'.

Sa jedne strane, kvalitet gotovog proizvoda i nije preveliki, ali sva ta teatralna melodramatičnost, patetika, banalnost i ponekad televizijski nivo romantizirane biografije daje utisak stare wushu škole, koliko i upada u kategoriju 'turniri na smrt' filmova, što u konačnom zbiru klasičnu biografsku priču primarno pretvara u kompilaciju borbi. A ovde ih ima. Puno. I dobru su. Jako su dobre.

Apsolutna preporuka za film (kao i za nastavke).

CB
Žanr:akcija, biografija, drama
Godina:2008
Reziser:Wilson Yip
Scenario:Edmond Wong
Uloge:Donnie Yen, Simon Yam, Siu-Wong Fan
Uzrast:R
Award:12 nagrada i 10 nominacija
Studio:ShengShi HuaRei Film Investment & Management Co.
Zemlja:Hong Kong
Website:www.ipmanmovie-us.com
Jezik:Kantonese, mandarisnki, j
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu