•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michel Hazanavicius

Michel Hazanavicius, rođen 29. marta 1967. godine je francuski filmski reditelj, producent i scenarista koji je najpoznatiji po svom filmu “The Artist” iz 2011. godine. Za ovaj film je osvojio 5 Oskara, a među njima i Oskara za najbolju režiju.

Michel Hazanavicius je rođen u jevrejskoj porodici iz Litvanije i Poljske, a njegovi baka i deka su se naselili u Francuskoj 1920. godine. Pre nego što je počeo da se bavi filmskom režijom, radio je na televiziji, počevši od kanala Canal+ channel, na kome je počeo da radi 1988. godine. Režirao je reklame za kompanije poput Reebok-a i Bouygues Telecom-a, a onda, 1993. godine je režirao i svoj prvi dugometražni film “La Classe américaine” za televiziju. 1997. godine je režirao svoj prvi kratki film “Echec au capital”, koji je pratila i pozorišna predstava “Mes amis” u kojoj je glumio njegov brat glumac Serge Hazanavicius.

Sedam godina kasnije, Hazanavicius je napisao scenario i radio režiju za svoj drugi dugometražni film “OSS 117: Cairo, Nest of Spies” koji je parodija na špijunske filmove iz 1960-tih godina. Njegov nastavak “ OSS 117: Lost in Rio” je usledio 2009. godine, a oba filma su kasnije distribuirana i u Americi.

“The Artist”, crno – beli film, bez dijaloga, je postigao ogroman uspeh u svetu. Na svečanoj 84. dodeli Oskara održanoj 24. januara 2012. godine, a Hazanavicius je priznao da je osvajanje Oskara kao san o odlasku na mese, čovek ne veruje da to može da se desi. Hazanavicius je osvojio Oskara za Najboljeg reditelja za ovaj film.

Hazanavicius je bio u vezi sa filmskom rediteljkom Virginia-om Lovisone, i imaju dvoje dece. Trenutno je u braku sa Bérénice Bejo, koja je glumila u njegovim filmovima “OSS 117: Cairo, Nest of Spies” i “The Artist”. Hazanavicius i Bejo-va imaju dvoje zajedničke dece: Lucien-a i Gloria-u.

Filmografija:

1992 Derrick contre Superman

1992 Ca détourne Director

1993 La Classe américaine

1994 C'est pas le 20 heures

1996 Les films qui sortent le lendemain dans les salles de cinéma

1997 Echec au capital

1999 Mes amis

2006 OSS 117: Cairo, Nest of Spies

2009 OSS 117: Lost in Rio

2011 The Artist

2012 The Players

2012 The Search

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...