•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michael Clayton (2007)

Korporativni pravnik rastrgan izmedu poštenja, dužnosti i porodice će na svojoj koži osetiti šta zaista znači biti 'đavolji advokat'.

Srednjovečni advokat Michael Clayton (Clooney) bivši je državni tužilac koji se zaposlio u Kenner, Bach & Ledeen kompaniji - jednoj od najvecih kompanija koje se bave korporativnim pravom u New Yorku. U osnovi njegov posao je posao "pazikue" – obavlja prljave poslove i čisti mutne slučajeve korporativnih klijenata. Zapravo mrzi svoj posao, ali nema mnogo izbora jer je razvedeni samohrani roditelj i propali preduzetnik sa brojnim kockarskim dugovima. Njegov problematični brat dužan je na sve strane, a Michaelu je već navrh glave da ispravlja tuđe greške, i poslovno i privatno.

Sa druge strane priče nalazi se Karen Crowder (Swinton) vodeća savetnica u agrohemijskoj kompaniji U/North. Njena karijera zavisi o multimilijonskoj tužbi na kojoj već osam godina radi Michaelov stari prijatelj i kolega Arthur Edens (Wilkinson). On nakon živčanog sloma pokušava sabotirati slučaj i tada šefovi kompanije pošalju Michaela da 'počisti' i sredi situaciju. Nakon što se udubi u predmet, shvata da je U/North veoma kriv. U međuvremenu Arthur umire, a Michael se nađe na meti korporacije koja ne preza ni od ubistva kako bi zaštitila svoje interese.

Odlična priča koja će vam do samog kraja držati pažnju.

NNT
Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:2007
Reziser:Tony Gilroy
Scenario:Tony Gilroy
Uloge:George Clooney, Tilda Swinton, Tom Wilkinson
Uzrast:R
Award:Oscar, 16 nagrada i 56 nominacija
Box office:49
Studio:Castle Rock Entertainment
Zemlja:United States
Website:michaelclayton.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila