•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Titanic (1997)

“Titanic” je američka epska romansa i film katastrofe iz 1997. godine koji je režirao i napisao James Cameron. U ovoj fiktivnoj priči postavljenoj u senci stvarne tragedije kada je potonuo možda najpoznatiji brod u istoriji, glume Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson i Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater, pripadnici potpuno različitih slojeva društva koji se zaljube u trenutku dok brod putuje prema svojoj vlastitoj propasti. Iako su glavni likovi i ljubavna priča potpuno izmišljeni, u filmu se pojavljuju i stvarne istorijske ličnosti. Gloria Stuart u filmu glumi ostarelu Rose koja nas u naraciji vodi kroz celu priču, a Billyja Zane-a glumi Cal-a Hockley-ja, njenog zaručnika iz mladih dana.

Produkcija filma započela je 1995. godine kad je Cameron snimio pravu olupinu Titanica na dnu Atlanskog oceana. Scene koje se događaju u sadašnjosti snimljene su na brodu Akademik Mstislav Keldysh koji je Cameron koristio dok je snimao pravu olupinu. Rekonstrukcija kompletnog broda sagrađena je u Playas de Rosarito, Baja California, a pravi modeli i kompjuterska animacija poslužili su kako bi se rekreiralo potonuće. Troškove filmske produkcije međusobno su podelila dva holivudska studija Paramount Pictures i 20th Century Fox kao američki i međunarodni distributer, a u to je vreme Titanic postao najskuplji filmom ikada snimljenim s budžetom od 200 miliona dolara.

2012. godine očekuje se ponovna bioskopska distribucija filma kada reditelj Cameron završi posao oko prilagođavanja filma za 3D projekcije.

Radnja filma započinje 1996. godine kada lovac na blago, Brock Lovett, zajedno sa svojim timom zaranja duboko u Atlanski ocean prema olupini Titanica u potrazi za vrednom dijamantskom ogrlicom Srce Oceana. Nakon što u sefu pronađu crtež mlade djevojke koja nosi ogrlicu i isti objave putem medija, ubrzo im se javlja stara gospođa koja tvrdi da je upravo ona devojka sa crteža. Pomoću naracije, stara Rose vraća gledaoce u davnu 1912. godinu, u luku Southampton odakle Titanic kreće na svoje prvo putovanje. Osim Rose, nesrećne devojke zatočene u okove društvenog sloja u kojem živi, upoznajemo i njenu majku Ruth ali i verenika Caledona "Cala" Hockley-ja, sina bogatog Pittsburškog tajkuna koji će venčanjem s Rose otplatiti sve dugove u koje se uvukao njen mrtvi otac. U isto vreme, mladi nadobudni slikar Jack Dawson osvaja kartu za Titanic na pokeru i u poslednji čas se sa svojim prijateljem Fabrizi-jem ukrcava na brod.

Jack i Rose susreću se u trenutku u kojem Rose pokušava da se ubije, želeći da se baci s krme broda. Tokom putovanja koje će trajati 4 dana, njih dvoje razvijaju prijateljstvo koje će prerasti u pravu ljubavnu romansu nakon što Jack nacrta Rose s ogrlicom Srce Oceana koju joj je poklonio verenik Cal na početku putovanja. Nekoliko sati nakon što su Jack i Rose doživeli svoje najromantičnije trenutke Titanic se susreće sa svojom vlastitom sudbinom: velikom santom leda usred Atlanskog oceana. Budući brod plovi punom parom, ne uspeva da santu pa je snažno udara dužinom od skoro 20 metara s bočne strane.

Nakon što svima postane jasno da će "nepotopivi brod" ipak potonuti na dno Okeana, nastaje masovna panika, a u celom ludilu Jack će biti uhvaen, Cal će pokušati da ubije oboje, a nakon toga da spasi sebe pretvarajući se da je otac jedne siromašne curice, bend će nastaviti da svira, a Jack i Rose će ostati na brodu do samoga kraja...

Žanr:avantura, drama, istorijski
Godina:1997
Reziser:James Cameron
Scenario:James Cameron
Uloge:Leonardo DiCaprio, Kate Winslet , Billy Zane
Uzrast:PG-13
Award:12 osvojenih Oskara
Studio:20th Century Fox
Zemlja:United States
Website:www.titanicmovie.com/#/home
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...