•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cesare deve morire (2012)

“Caesar Must Die” (na italijanskom “Cesare deve morire”) je italijanski film iz 2012. godine. Reditelji ovog ostvarenja se u braća Paolo i Vittorio Taviani. Za potrebe ovog filma je upotrebljen odlomak iz dela “Julius Caesar” koji je napisao čuveni William Shakespeare. Scenario za ostvrenje “Cesare deve morire” je napisao takođe Paolo Taviani. Glumačku ekipu čine: Cosimo Rega, Salvatore Striano i Giovanni Arcuri.

Film “Cesare deve morire” je učestvovao u takmičarkom programu 62. Filmskog festivala u Berlinu i pobedio, odnevši Zlatnog medveda.

Radnja italijanskog filma “Cesare deve morire”dešava se u zatvoru pored Rima, gde zatvorenici spremaju Shakespeare-ovu dramu “Julius Caesar”.

Ostvarenje braće Taviani, inače rediteljskih veterana, koje ispituje porozne granice između umetnosti i života, nije od početka bilo favorit, ali je osvojilo glasove žirija festivala, kao i priznanje za najbolji film Ekumenskog žirija ovogodišnjeg Berlinala.

Godina:2012
Reziser:Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Scenario:Paolo Taviani
Uloge:Cosimo Rega, Salvatore Striano, Giovanni Arcuri
Award:Zlatni Medved
Studio:Kaos Cinematografica
Zemlja:Italija
Jezik:italijanski
Trajanje:76 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...