•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Seven Year Itch (1955)

Leto na užarenom asfaltu dok vam se porodica hladi na moru ne čini se kao najsrećnije rešenje ali svakako pomaže ukoliko vam je komšinica Marilyn Monroe.

Prezaposleni Tom Ewell živi na Manhattanu sa ženom i decom i redovno ih šalje svakog leta na more dok on zarađuje za celu porodicu. To mu daje vremena za maštanja o ženama sa kojima je mogao uživati da nije uplovio u bračne vode.

Iz sanjarenja ga budi nova komšinica, model Marilyn Monroe. Ewell ne gubi vreme pa je poziva na večeru nastojeći da je oboriti s nogu. To se ne događa pre svega zbog njegove nespretnosti i njene naivnosti, a hvata ga i paranoja da će njegove aktivnosti nekako dopreti do žene i dece.

Glavna uloga je namenski napisana za Marilyn Monroe, koja je filmu trebala osigurati uspeh na bioskopskim blagajnama, u čemu je i uspela učvrstivši usput vlastiti zvezdani status. Spomenimo samo legendarnu scenu kada joj se suknja zaviori iznad uličnog šahta. To su bila vremena...

Svima je poznata scena u kojoj filmska ikona Marilyn Monroe raširenih nogu, stojeći iznad ventilacijskog otvora, pokušava obuzdati haljinu koju podiže povetarac. E, pa upravo je ta kultna bela haljina, koju je glumica nosila u filmu "Sedam godina vernosti" na aukciji prodata za čak 4,6 miliona dolara.

NNT
Žanr:komedija, romansa
Godina:1955
Reziser:Billy Wilder
Producent:Billy Wilder, Charles K. Feldman
Scenario:Billy Wilder, George Axelrod
Uloge:Marilyn Monroe, Tom Ewell, Evelyn Keyes
Uzrast:R
Award:Zlatni Globus i 3 nominacije
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila