•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Superman III (1983)

Gus Gorman (R. Pryor) nezaposleni je stanovnik Metropolisa koji odluči da postane programer. Usavršivši svoje veštine, Gorman se zaposli u multinacionalnoj kompaniji milijardera Rossa Webstera (R. Vaughn) kome je cilj dominacija svetskim bogatstvom za šta neće birati sredstva. Ali pritom mora onesposobiti Supermana (C. Reeve) koji kao Clark Kent putuje u Smallville kako bi prisustvovao godišnjici mature.

I dok njegova ljubav Lois Lane (M. Kidder) odlazi na odmor na Bermude, Clark u Smallvilleu susreće svoju simpatiju iz srednjoškolskih dana Lanu Lang (A. O'Toole). Istovremeno, Gorman u Websterovo ime sintetiše poseban kriptonit koji će Supermana pretvoriti u njegov zli alter ego...

Iako je pokojni Christopher Reeve (Street Smart, The Bostonians) ponovno odglumio superjunaka, a scenarijo su napisali D. Newman i L. Newman koji su sa Mariom Puzom radili na prva dva dela, treći je nastavak doneo niz promena i u glumačkom ansamblu i u preovladavajućem tonu filma. Tako je izostao angažman Genea Hackmana koga su kao negativci zamenili likovi mulitimilijardera Rossa Webstera u izvođenju R. Vaughna (The Young Philadelphians, miniserija Washington: Behind Closed Doors) i njegova pomoćnika u interpretaciji popularnog komičara R. Pryora (Blazing Saddles, Brewster's Millions).

Scenaristi su Supermana suprotstavili Supermanu (to je bio i radni naslov filma Superman vs. Superman) jer se najmoćniji stanovnik Zemlje zbog spletki svojih neprijatelja podelio na dve ličnosti, jednu plemenitu, a drugu zlu, čime je motiv Supermanove krize identiteta dodatno naglašen. Uprkos takvom zapletu, Lester je još više naglasio ono komično u priči, primaknuvši film žanru akcijske komedije prepune gegova i specifičnih dijaloga.

Supermanovu srednjoškolsku simpatiju tumači glumica i kompozitorka A. O'Toole, nominovana za Oscara za pesmu iz filma "A Mighty Wind", a ona će u TV seriji Smallville tumačiti Supermanovu majku Marthu. Od početne glumačke postave u filmu nastupa i J. Cooper (Skippy, The Champ).

Treći nastavak Supermana je solidno prihvaćen kod publike, a ako nađete vremena pogledajte ga i podsetite se ovog velikog super junaka.

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:1983
Reziser:Richard Lester
Scenario:David Newman, Leslie Newman
Uloge:Christopher Reeve, Richard Pryor, Margot Kidder
Uzrast:PG
Award:4 nominacije
Box office:60
Studio:Cantharaus Productions N.V.
Zemlja:United States
Website:www2.warnerbros.com/superman/home.html
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...