•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Elizabeth Olsen

Elizabet Čejs Olsen (engl. Elizabeth Chase Olsen ; rođena 16. februara 1989.) je američka glumica. Rođen u Šerman Ouksu u Kaliforniji, Olsen je počela da glumi sa četiri godine. Glumila je u svojoj debitantskoj filmskoj ulozi u trileru Martha Marci Mai Marlene 2011. godine, za koju je među ostalim priznanjima bila hvaljena i nominovana za filmsku nagradu Critics' Choice, nakon čega je usledila uloga u horor filmu Tiha kuća. Olsen je nominovan za BAFTA nagradu za zvezdu u usponu i diplomirao je na Univerzitetu u Njujorku dve godine kasnije.

Olsen je stekla svetsko priznanje zbog svog portreta Vande Maksimof / Scarlet Vitch u medijskoj franšizi Marvel Cinematic Universe, pojavljujući se u filmovima o superherojima Osvetnici: Ultronovo doba (2015), Kapetan Amerika: Građanski rat (2016), Osvetnici: Rat beskonačnosti (2018). ), Osvetnici: Endgame (2019) i Doktor Strejndž u multiverzumu ludila (2022), kao i miniserija VandaVision (2021). Njen nastup u VandaVision-u doneo joj je nominacije za Primetime Emi nagradu i Zlatni globus.

Osim što je radila sa Marvelom, Olsen je glumila u čudovišnom filmu Godzila (2014), misterioznom filmu Reka vetra (2017) i drami Ingrid ide na zapad (2017). Bila je izvršna producentica i glumila u dramskoj seriji Oprosti zbog gubitka (2018–2019), zasluživši nominaciju za televizijsku nagradu Critics' Choice za ulogu udovice.

Elizabet Čejs Olsen rođena je 16. februara 1989. godine u Šerman Ouksu, Kalifornija. Njena majka, Džarni, je bivša plesačica, dok je njen otac Dejv agent za nekretnine. Ona je mlađa sestra bliznakinja modnih dizajnera Meri-Kejt i Ešli Olsen, koje su kao deca postale uspešne televizijske i filmske glumice. Olsen takođe ima starijeg brata, mlađeg polubrata i mlađu polusestru. Njeni roditelji su se razveli 1996. godine.

Olsen je počela da glumi kada je imala četiri godine, pojavljujući se u projektima Meri-Kejt i Ešli, uključujući televizijski film „Kako je Zapad bio zabavan“ iz 1994. i seriju „Adventures of Mari-Kate & Ashlei“ koja je direktno snimljena. Kao dete, pohađala je časove glume i provodila vreme u kampu za muzičko pozorište. Olsen je umalo prestao da se bavi glumom 2004. godine zbog medijske pažnje prema Meri-Kejtinom poremećaju u ishrani. Išla je u školu Campbell Hall u Studio Citiju, Kalifornija. Olsen je pohađala Tiš školu umetnosti Univerziteta u Njujorku (NIU), tokom koje je pohađala časove u Atlantic Theatre Compani i provela semestar u Moskovskoj školi umetničkog pozorišta u Rusiji. Dobila je uloge u produkciji 2008. godine u off-Broadvai produkciji drame Prašina i 2009. u brodvejskoj produkciji drame Impresionizam, što je dovelo do toga da je dobila agent. Olsen je diplomirao na NIU u januaru 2013. godine.

Olsenova kaže da je postala ateista sa 13 godina jer veruje da „religija treba da bude vezana za zajednicu i gde se može moliti, a ne nešto što bi trebalo da određuje ženske slobode“. Ranije je imala dozvolu za nekretnine u Nju. Jorka, koji je dobila nakon što se tamo prvi put preselila. Olsen je ambasador kompanije Bobbi Brovn Cosmetics.[50] Ona i glumac Bojd Holbruk bili su u vezi od 2011. do 2014. godine.[67]

Olsen se verila za muzičara Robija Arneta, iz američkog benda Milo Grin, u julu 2019. nakon tri godine zabavljanja.[68][69] Njih dvoje su se tajno venčali pre pandemije COVID-19, pošto su pobegli.[70] Ona i Arnet žive u Los Anđelesu.[71] Oni su zajedno napisali knjigu za decu pod nazivom Hattie Harmoni: Detektiv za brigu, koja je objavljena u junu 2022.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....