•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Stand (1994)

Postapokaliptična horor-fantazija The Stand Stephena Kinga originalno je objavljena 1978., a sam autor još se jednom vratio tom materijalu pa ga je dodatno uredio 1990. (neke stvari izrezao, neke dodao, radnju prebacio iz 80-ih u devedesete) pre reizdanja romana.

Sredinom devedesetih snimljena je miniserija, potom su marvelovci pre neku godinu napravili strip, dok ideja o celovečernjem filmu već celu deceniju kruži Hollywoodom i sada je došla na red.

Roman The Stand, svojevremeno je nominovan za nagradu World Fantasy, govori o bliskoj budućnosti u kojoj je neki virus pobio većinu populacije, dok se oni retki preživjeli okupljaju u dve suprotstavljene grupe.

Dobre oko sebe okuplja starica Abagail, prikazujući im se u snovima i pozivajući ih na svoju farmu u Nebraski, dok zle predvodi Randal Flagg (inače protagonist brojnih Kingovih romana), koji svoje snage okuplja u Las Vegasu, a sve upućuje na konačni epski obračun dobra i zla.

Sam Stephen King priznaje da je oduvek želeo da napiše nešto poput Tolkienovih Gospodara prstenova, samo sa radnjom smeštenom u Americi, a to je na kraju napravio sa ovim romanom epskog zamaha, u kome je Las Vegas predstavljen kao svojevrsni Mordor.

Mini-serija se pokazala vrlo uspešnom jer je imala odličnu gledanost i osvojila je nekoliko Emmyja, a gledatelje je, osim priče, sigurno privukla i odlična glumačka ekipa, predvođena Garyjem Siniseom i Edom Harrisom.

Producenti, a i sam King, godinama su razmišljali kako to obimno delo pretvoriti u celovečernji film, pa je navodno King još ranih osamdesetih razmišljao o ekranizaciji sa Georgeom A. Romerom u rediteljskoj ulozi. Međutim, zbog obimnosti pisanog dela filmaši bi se uvek našli u problemima, a sada je konačno Warneru isporučen scenarijo koji reže radnju za bioskope na jedva prihvatljiva tri sata.

O filmu se zna samo to da bi konačno trebao krenuti u produkciju. Ako sve prođe u redu, Kingovi će junaci idućih godina biti nezaobilazni na filmskim platnima, jer su osim The Standa u pripremi filmsko-televizijska ekranizacija The Dark Towera, i serije Talisman i Vreća kostiju.

The Stand iz 1994. godine se vodi kao mini serija.

NNT
Žanr:avantura, drama, fantazija
Godina:1994
Uloge:Gary Sinise, Molly Ringwald and Jamey Sheridan
Uzrast:R
Award:2 Emija, 1 nagrada i 7 nominacija
Studio:Laurel Entertainment Inc.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:366 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...