•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Super High Me (2007)

Morgan Spurlock ceo se mesec ubijao McDonaldsovom hranom, a komičar Doug Benson marihuanom - sve u ime nauke i umetnosti!

Dosta je rasprava o štetnosti prežderavanja, hajde da na samom sebi istražim efekte duvanja! To je bila polazna ideja komičara Douga Bensona, koji najavljuje film 'Super High Me' kao 'Superveliki ja' sa 'travom' umesto McDonaldsove hrane. Dok Spurlock u spomenutom hitu unosi nezdrave hamburgere u svoj želudac i prati strašne telesne rezultate, Benson je snimljen kako izbegava marihuanu 30 dana (kontrolisano vreme) a zatim puši travu 30 dana zaredom (eksperiment) – sve za dobrobit nauke!

Da bi bili sigurni da neka druga supstanca neće uticati na rezultate, Benson nije dva meseca pio alkohol, a kune se da ne uzima nikakve druge droge. Kao i Spurlock, i on se udebljao, ali samo malo, a nakon eksperimenta nije imao ni medicinskih ni zakonskih posledica jer je sve što je radio 'legalno u Kaliforniji'. Zanimljivo, Benson je počeo sa uzimanjem trave tek u 27. godini, kada je počeo nastupati kao stand-up komičar.

Sve je počelo kao šala za vreme Bensonovog stand-up nastupa, kada je spomenuo da je bilo odvratno gledati tipa kako se prežderava u 'Supervelikom ja', i kako bi puno zabavniji film bio onaj u kome Benson puši travu 30 dana. Kada je to spomenuo reditelju Michaelu Bliedenu, ovaj se složio sa idejom – delom valjda zato što je i sam korisnik marihuane, pa ga je možda ovaj predlog i zatekao u dobrom raspoloženju.

Film uz medicinsko-zabavne delove sadrži i intervjue sa aktivistima za legalizaciju, političarima i pacijentima koji čine pokret za 'medicinsku marihuanu'. Ipak, kritičari zameraju da 'film ne doprinosi previše naučnoj raspravi', i zaboravlja upozoriti gledaoce na uticaj koji trava dugoročno ima na razmišljanje i ponašanje konzumenata. Film se zbog toga može kategorizirati samo kao spoj zabavno-duhovitog i angažovano-političkog filma, a ne kao ozbiljni dokumentarac, ali što se inače i moglo očekivati od 'napušene ekipe'? A ima li Benson i kakvu poruku za decu? Da, i ona je 'ne trebate pušiti travu dok ne postanete profesionalni komičar...' ili 'dok ne odrastete i postanete neko bez puno odgovornosti'.

NNT
Žanr:komedija, dokumentarac
Godina:2007
Reziser:Michael Blieden
Uloge:Brian Unger, Gary Cohan, Robert Gore
Uzrast:R
Studio:Sixth Way Productions
Zemlja:United States
Website:www.superhighmemovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...