•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sadie Elizabeth Sink

Sadie Elizabeth Sink (rođena 16. aprila 2002) je američka glumica. Počela je da glumi sa sedam godina u lokalnim pozorišnim produkcijama i igrala je glavnu ulogu u Eni (2012–14) i mlade kraljice Elizabete II u Publika (2015) na Brodveju. Na televiziji je debitovala u epizodi Amerikanaca 2013. i debi na filmu u sportskom filmu Čak (2016).

Sink je svoj proboj ostvarila ulogom Maksa Mejfilda u Netfliks naučnofantastičnoj seriji Stranger Things (2017 – danas). Godine 2021. pojavila se u trilogiji horor filma Ulica straha i igrala glavnu ulogu u kratkom filmu Tejlor Svift Sve dobro. Sink je od tada glumila u psihološkoj drami Darena Aronofskog The Vhale (2022), za koju je nominovana za filmsku nagradu Critics' Choice za najboljeg mladog izvođača.

Sink je nastupao u predstavama u Pozorištu pod zvezdama u Hjustonu tokom sezone 2011–2012, uključujući muzičke produkcije Belog Božića (2011) i naslovnu ulogu u Eni (2012). Debitovala je na Brodveju u oživljavanju Eni 2012–14, igrajući i Eni i Dafija.[10][12] Tokom trke na Brodveju, debitovala je na televiziji 2013. godine u epizodi Emi nagrađene serije Amerikanci. Takođe je igrala gostujuću ulogu u epizodi policijske proceduralne serije Plava krv (2014).

Godine 2015. Sink je glumila Suzan Balard u NBC akcionoj triler seriji Američka odiseja i glumila mladu kraljicu Elizabetu II pored Helen Miren u brodvejskoj produkciji Publika.Pohađala je školu dok je nastupala u malim ulogama na televiziji i filmu, kao što je Kimberli u sportskoj drami Chuck iz 2016. godine, gostujući lik u epizodi sitkoma Nesalomljiva Kimi Šmit, i mlada Lori Vols u biografskom dramskom filmu The Stakleni zamak (2017). Sink je bio na audiciji za Maksa Mejfilda za drugu sezonu Netflik-ove naučnofantastične horor dramske serije Stranger Things, a izabran je kao redovna serija u oktobru 2016. godine. Maks se pokazao kao Sinkova revolucionarna uloga, postavši omiljeni lik obožavatelja i sastavni deo serije.

Godine 2018. sarađivala je sa Runi Marom, Sijom, Hoakinom Feniksom i Ket fon D na pričanju australijskog dokumentarnog filma o pravima životinja Dominion. Takođe je prošetala pistom na Nedelji mode u Parizu, debitujući kao model sa 15 godina. Hollivood Reporter je Sink naveo kao jednu od 30 najboljih zvezda mlađih od 18 godina, a Varieti ju je uvrstio u svoj Ioung Hollivood Up Nekt Report.Sink je, zajedno sa glumcima iz Stranger Things-a, nominovana za nagradu SAG za izvanrednu izvedbu ansambla u dramskoj seriji. Sledeće godine, Sink je igrao sporednu ulogu u Netfliks hororu Eli.

Godine 2021. igrala je glavnu ulogu Zigija Bermana u hvaljenoj Trilogiji Ulice straha, pojavljujući se u drugom i trećem delu, Ulica straha, drugi deo: 1978. i Ulica straha, treći deo: 1666. Njena izvedba u prvom je dobila pohvale kritike, pri čemu je Lovia Giarkie iz The Hollivood Reporter napisala da ona čini ulogu svojom, a Ian FreerSink iz Empirea nazvao ju je „izdvojnom“. Zatim je igrala glavnu ulogu u kratkom filmu Tejlor Svift iz 2021. „Sve previše dobro: kratki film“ sa Dilanom O'Brajanom, i dobila je pohvale kritike za svoj nastup. Godine 2022. igrala je glavnu ulogu Tes DeNunzio u drami Draga Zoi (2022).

Sinkov nastup u četvrtoj sezoni Stranger Things-a, posebno u epizodi „Dear Billi“, takođe je dobio priznanje. A.V. Saloni Gajjar iz kluba rekla je da je „utonula u svoju ulogu i na kraju ostvarila najbolju izvedbu grupe, posebno u izvanrednoj četvrtoj epizodi“, dok je Valerie Ettenofear iz /Filma pohvalila njenu „traumatično dobru igru“, i Daniel D'Addario iz Varieti-a je izjavio da se ona „istakla kao veliki mladi izvođač tokom cele sezone“. Za svoj nastup, Sink je osvojila nagradu Holivudskog udruženja kritičara za najbolju sporednu glumicu u strimovanoj seriji, drami, i dobila nominaciju za nagradu Saturn za izvođenje mlađeg glumca.

2016 Chuck Kimberly

2017 The Glass Castle

2019 Eli

2021 Fear Street Part Two: 1978

Fear Street Part Three: 1666

All Too Well: The Short Film

2022 The Whale

TBA Berlin Nobody Not yet released Mazzy

2013 The Americans Lana

2014 Blue Bloods

2015 American Odyssey

2016 Unbreakable Kimmy Schmidt

2017–present

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...