•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Motel Nana (2010)

„Motel Nana“ je srpski film iz 2010. godine. Urađen je u koprodukciji Srbije i Republike Srpske. Režirao ga je Predrag Velinović, po scenariju Ranka Božića.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu „Cinema city“ u Novom Sadu 11. juna 2010. godine

Ovaj film je na osnovu odluke žirija i publike bio apsolutni pobednik Filmskog festivala u Sopotu (Sofesta) 2010. godine. Dobio je nagrade za najbolji film, Predrag Velinović za najbolju režiju, Ranko Božić za najbolji scenario, a Dragan Mićanović i Nikolina Đorđević za najbolju mušku i žensku ulogu.


Ivan je nastavnik istorije, neoženjen, zaljubljen u Spartu, bez mnogo prijatelja. U razredu, u kojem se nimalo ne poštuju običaji Sparte, Ivan biva izazvan, i sticajem okolnosti ošamari učenika, te zbog toga biva suspendovan i uz pomoć direktora premešten kao ispomoć iz Srbije u razrušeno planinsko selo u Bosni, Republici Srpskoj.

Na putu, u autobusu, upoznaje Jasminu, ženu sumnjive prošlosti, koja se, na poziv prijatelja Hazima, vlasnika motela, vraća iz Nemačke.

Hoće li boravak u Bosni, u školi u kojoj ima svega 8 đaka različitog uzrasta, u seoskoj sredini koju ne poznaje, i koja je potpuno drugačija od gradske, pomoći Ivanu da donekle razume život?!

Njegova ljubav sa Jasminom, koju znatno stariji Hazim zove da bi se zapravo oženio njome, i Hazimov sin Senad, jedino muslimansko dete u razredu, kome Hazim ne dozvoljava da sluša srpskog učitelja, učiniće da Ivan shvati kako je istorija potpuno beznačajna kategorija, koja se stalno ponavlja i od koje nema koristi.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Žanr:drama
Godina:2010
Reziser:Predrag Velinović
Scenario:Ranko Božić
Uloge:Dragan Micanovic, Nikolina Jelisavac, Zijah Sokolovic
Studio:Komuna, VizArt
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...