•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Papillon (1973)

Pogrešno uhapšen i optužen zbog ubistva koje nije počinio, Francuz Henri Charierre zvani Leptir (S. McQueen) 1931. osuđen je na doživotnu kaznu.

Kaznu teškog rada u kažnjeničkoj koloniji St. Laurent na Đavoljem ostrvu u Francuskoj Gvajani. Dok sa ostalim osuđenicima plovi prema Đavoljem ostrvu, Leptir upozna plahog i povučenog Louisa Degaa (D. Hoffman), slavnog krivotvoritelja koji veruje da bi mu supruga i advokat uskoro mogli izvući pomilovanje, i koji Leptira privoli da mu u zamenu za novac bude zaštitnik. Stigavši u zatvor, Leptir i Louis shvate značenje imena ostrva, izuzetno negostoljubivog mesta na kome vladaju pakleni uslovi života. Iako je za prvi pokušaj bega upravnik Barrott (W. Smithers) odredio kaznu od dve godine samnice, za drugi pet godina, a za teže prestupe i giljotinu, Leptir u dogovoru sa Degaom odluči po svaku cenu da pobegne sa Đavoljeg ostrva. To će biti praktično nemoguće izvesti, jer obojicu sa drugim zatvorenicima pošalju na rad u močvaru, gde upoznaju tamnoputog Clusiota (W. Parfrey).

Stariji zatvorenici sa dugogodišnjim zatvorskim stažem angažovani su kao lovci na moguće begunce, koji Leptira pri prvom pokušaju bega izruče čuvarima. Dvogodišnja tortura u samnici, boravak u mraku, izgladnjivanje i nastojanje da sačuva borbeni duh i prisebnost izuzetno će iscrpiti i fizički izmeniti Leptira. To je tek početak njegovog nastojanja da pobegne sa ostrva...

Odlična ekipa i priča garantuju uživanje u ovom filmskom klasiku.

NNT
Žanr:biografija, krimi, drama
Godina:1973
Reziser:Franklin J. Schaffner
Scenario:Dalton Trumbo, Lorenzo Semple Jr.
Uloge:Steve McQueen, Dustin Hoffman, Victor Jory
Uzrast:PG
Award:Nominovan za Oscara, dve nagrade i jedna nominacija
Box office:53
Studio:Allied Artists Pictures
Zemlja:United States
Website:www.viipillars.com/papillon
Jezik:Engleski, španski
Trajanje:151 minut
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...