•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Intervju sa Michael B. Jordan-om

Michael B. Jordan je glumac koji je jako zauzet poslednjih godina, usled rada na filmovima: „ The Wire back“ (2002), „ All My Children“, „The Assistants“, „Friday Night Lights“ i naravno „Parenthood“. Sigurno se pitate kada je imao vremena da snimi sve te filmove, a možemo da dodamo da je i 20. januara takođe pominjan usled premijere filma „Red Tails“. Ovoga puta, razgovaramo sa njim u vezi još jednog filmskog hita, u pitanju je film Josh-a Trank-a „Chronicle“.

U ovom filmu Jordan glumi lik koji se zove Steve Montgomery, a koji je jako važan u školi. On je sportska zvezda, takmiči se da postane predsednik odeljenja i devojke ga obožavaju. Međutim, jedne noći, Steve otkriva da poseduje još jednu veštinu – supermoći. Kada Steve i Matt (Alex Russell) slučano otkriju duboku7 rupu u šumi, oni angažuju Matt-ovog rođaka Andrew-a (Dane DeHaan) da donese kameru i snimi šta će se desiti kada oni uđu u rupu. Zanimljivo je šta se dešava nakon tog snimanja i kako se njihovi životi menjaju.

Kako i sam voli da čita stripove, može se reći da se Jordan-u posrećilo da igra super-moćnog tinejdžera u ovom filmu. Naravno da nije bilo lako, ali je to što je uspeo da „leti“ i pomera automobile samo snagom svog uma, je sigurno bilo vredno toga.

Evo šta mladi Jordan ima da kaže u vezi rada na filmu „Chronicle“ čija je premijera bila 3. februara, ali i u vezi svoje uloge i odnosa sa mladim kolegama i ostalim članovima ekipe.

Kako je došlo do toga da radite film „Chronicle“? Da li je presudilo to što je možda scenario pristigao u pravo vreme?

MJ: Da, upravo je tajming presudio, a nekako je sve uspelo da se uklopi. Kada sam pročitao scenario, bilo je kao da čitam strip po prvi put, bio sam uzbuđen. Bilo je super, pa sam pročitao čak dva puta sve ispočetka – od korice do korice. Pozvao sam svoj tim i rekao: „Slušajte, ja zaista želim da radim naovom projektu. To je to. Ovo je ono što želim da radim“.

Jeste li imali ikakvog „predznanja“ vezanog za filmove o superherojima pre ovog?

MJ:Nešto malo. Imate stereotipske filmove o super herojima. Nekako je bilo jako drugačije raditi na ovom filmu, to je neka vrsta osveženja klasične ideje o superherojima. Nema kostima, maski i ničeg drugog što se vezuje sa heroje, a ipak su ovi momci deca koja imaju moći.

Da li bi i Vi to želeli da radite kada bi posedovali super moći

MJ: Da, naravno da sam razmišljao o tome. Naravno da bi imao koristi od toga i sigura nsam da bih uradio nešto što bi bilo sasvim nepromišljeno i neočekivano, pa bih isto tako sigurno i upao u nevolju, a onda bi morao da se izvinjavam, pa bi sve na kraju bilo kako treba. Mislim da bi letenje bilo super, bilo bi i super da putujem, zato što to jako volim.

Kada ste dobili ulogu, kako ste se pripremali za rad na njoj?

MJ: Pa nisam se pripremao. Ovo je jedna od onih zanimljivih uloga gde sam neka vrsta zaluđenika u stripove. Odrastao sam uz crtane filmove i Marvel-ove stripove, X-Man-a i ostalo, pa kada sa mdobio priliku da igram superheroja samo sam iskoristio maštu, to je kao da se moj san ostvario. To je bilo zanimljivo.

Šta možete reći o Steve-u, koga ste glumili?

MJ: Steven Montgomery je bio originalno Steven Kaczynski, zato što je bio napisan za belog momka koji je Jevrej. To je odlično zato što nema sterotipa u vezi toga da crni momak igra Jevreja, pa se čak pominje i njegovo angažovanje u kampanji za predsednika odeljenja.

Kakva je bila atmosfera na setu? Obzirom da je bilo dosta 20-ogodišnjaka, mora da je bilo jako zanimljivo?

MJ: Da, većim delom je bilo tako. Bili su to „dugi“ dani. Bojali smo se da nešto ne pokvarimo. Morali smo da dajemo 110% svojih mogućnosti svakog dana. Lepo je znati da svi: od glumaca, preko producenata i reditelja, daju sve od sebe da naprave sjajan film. Sve se to nekako reflektuje na sam film, tako da je i konačan ishod zaista odličan.

Kako je bilo na snimanju što se opreme tiče? Jeste li zaista nešto snimili i malom kamerom za dokumentarce?

MJ: Ne, snimali smo sve velikom kamerom. Postojala je mala digitalna kamera kao rekvizit, ali je sve snimano velikom kamerom, dakle, sve je snimano „regularnom“ opremom. Moram reći da smo koristili novu tehnologiju pri radu na ovom filmu.

Kako je to na kraju učinjeno, obzirom da se čini da držite kameru s vremena na vreme?

MJ: Vidite, najvažnija stvar u vezi filma je obično kako se konvencionalan film snima. Vi snimate moju pokrivenost, ja Vašu, ali u ovom filmu nema sečenja, nema montaže.

Kako ste se uklopili u zahtevne scene?

MJ: Većinu scena smo sami radili. Sam sam glumio u sceni kada ronim u jezero. Kasnije su mnogim scenama dodati specijalni efekti.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila