•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prigodan muzički program na filmskom festivalu “Otvoreni predeli” na Rudniku

U okviru pratećeg programa prvog izdanja međunarodnog filmskog festivala “Otvoreni predeli – Festival inovativnog filma Rudnik” (“Open Spaces - Rudnik Festival of Innovative Cinema”) koji se održava od od 29. do 31. jula 2022. godine na Rudniku, organizatori su najavili i Prigodan muzički program prve dve večeri nakon projekcija.

U Klubu penzionera Rudnik će 29. jula nastupiti bend Zauvar iz Gornjeg Milanovca, zajedno sa Skreč majstorom Ljubanom, a u subotu 30. jula će nastupiti projekat Lenhart Tapes iz Beograda, za kada je najavljena i “seška iznenađenja”.

“Kao pandan filmskom programu želeli smo da naš festival od samog početka ne zanemari ni muzičko stvaralaštvo, u nadi da će u narednim godinama, uz filmski festival, padine planine Rudnik, takođe postati i mesto za predstavljanje zanimljivih muzičkih iskoraka” istakao je Staša Tomić, selektor muzičkog programa festivala,

Muzika koju Zauvar donosi je nepredvidiva, ali i uslovljena vajbom ljudi, vajbom mesta i horoskopom. Videc i Kecman su odgovorni za ritam sekciju preko koje Ljuban skrečuje i pušta razne semplove, tako da se dobija šarenolik muzički kolaž. Zauvar, kao projekat u nastajanju, se nalazi na tromeđi basa, bubnja i skreča, a njihova muzika može se opisati kao ad hoc hip-hop, breakbeat, a nekad i jazz.

Lenhart Tapes je projekat iza koga stoji Vladimir Lenhart. Ovaj muzičar tokom prethodnih deset godina izgradio je prepoznatljiv i unikatan stil semplujući naizgled nespojivu muziku na vokmenima – od fri džeza i nojza, do tradicionalnih etno zvukova i turbo folka.

Podsećamo, manifestacija “Otvoreni predeli” posvećena je prikazivanju i promovisanju hrabrih i nekonvencionalnih kratkih i srednjemetražnih (do 50 minuta) dokumentarnih, eksperimentalnih i hibridnih filmskih formi, kao i njihovih autorki i autora. U Domu kulture "Vojislav Ilić" na Rudniku, u takmičarskom programu će biti prikazano 18 filmova autora iz 13 zemalja - Holandije, Španije, Velike Britanije, Finske, Italije, Srbije, Austrije, Nemačke, Francuske, SAD, Indonezije, Kanade i Kolumbije. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...