•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„Sewn Mouth“ otvara „Slaughter Heavy Metal Festival“ u Doljevcu

Konkurs za mlade autorske metal bendove je otvoren do nedelje 19. juna

Međunarodni „Slaughter Heavy Metal Festival“ održava se od 1. do 3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici. Posetioci će imati priliku da čuju deset autorskih i dva tribjut metal benda koji sviraju muziku poznatih grupa „Pantera“ i „Metallica“.

Festival otvara grčki bend „Sewn Mouth“, a između ostalih nastupiće i sastavi „Rejuvenation“ iz Bugarske i beogradski „Jenner“.

U okviru festivala biće organizovano takmičenje mladih autorskih hevi metal bendova. Konkurs je otvoren do nedelje 19. juna, a prijave sa biografijom i kontakt podacima, bendovi mogu da pošalju na imejl heavymetal@slaughterfestival.com. Pobednik festivala nastupa 3. jula na glavnoj festivalskoj bini u revijalnom delu programa.

Podsećamo, Internacionalni festival umetničkih horor filmova „Slaughter Festival“ održava se od 1. do 3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici u organizaciji Komplos Art Factory udruženja građana iz Doljevca.

Biće prikazano 20 filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Biće prikazani dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra. Umetnički direktor festivala je najveći srpski poznavalac horor kinematografije, dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik. Predsednik žirija je Alin Ludu Dumbrava, filmski kritičar, programer, scenarista i dugogodišnji selektor i umetnički direktor prestižnog Drakula Film Festivala u Brašovu, Transilvanija, posvećenog horor filmovima.

Najbolji film biće nagrađen Zlatnom Macolom, što je asocijacija na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine. Pored muzike i projekcija filmova, posetioci ce moći da vide i muralima oslikane zidove klanice na temu istorije filmskog horora, a u subotu 2. jula biće organizovana tribina pod naslovom „Pola veka Leptirice: horor u srpskoj kinematografiji“.

Ulaz je besplatan za sve posetioce, a prvih sto gledalaca svakog dana degustiraće besplatno pivo i kokice. Za publiku iz Niša i Leskovca, biće organizovan specijalan autobuski prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za one koji dolaze svojim kolima.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu