•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FILM „FABIJAN: O SMAKU SVETA“ (FABIAN: GOING TO THE DOGS) OD DANAS U BIOSKOPIMA

NEMAČKA ROMANSA U DOBA VAJMARSKE REPUBLIKE

Film koji govori o čoveku koji pokušava da pronađe sebe u osetljivom periodu u Nemačkoj između dva svetska rata, priča o ljubavi, strahu, preprekama, o zvucima nadolazeće Hitlerove vladavine – ostvarenje „Fabijan: O smaku sveta“ od danas je publici dostupno na velikom platnu. Premijeru je imao na filmskom festivalu u Berlinu prošle godine, na kom je bio nominovan u kategoriji za najbolji film. Domaća publika je do sada mogla da pogleda film na prošlogodišnjem Dunav Film Festu, kao i Gete FEST-u.

Berlin, 1930. doktor Jakob Fabijan preko dana reklamira cigarete, dok noću tumara ulicama grada i zaljubljuje se u glumicu. Kako ona počinje da napreduje u karijeri, tako se njegovi planovi sve više raspadaju.

Filmski kritičari iz IndieWire magazina o reditelju imaju samo reči hvale: „Graf je napravio od filma „O smaku sveta“ nepredvidivo vizuelno iskustvo s kojim eksperimentiše i iako reditelj ima 68 godina, uopšte mu ne fali snage i ideja“.

Svoje filmske junake – mlade nemačke intelektualce i njihove sudbine stavlja u širi kontekst stanja društva tik pred dolazak Hitlera i njegovih nacionalsocijalista na vlast. Kornelija je jedini zračak nade u Fabijanovom raspadajućem postojanju. Njegova fatalna ljubav ometena „višim silama”, ali i praznim frižiderom i raspadnutim snom o sreći.

Reditelj Dominik Graf poznat je po mnogim filmovima, između ostalog „Voljene sestre“, dok je u ulozi glavnog junaka Jakoba Fabijana, nemački glumac koji je poslednjih godina pobrao nagrade na nemačkim filmskim festivalima – Tom Šiling, publici poznat po ulogama u filmovima: „Nikad ne skreći pogled“, „Delo bez autora“.

Predratnu dramu Dominika Grafa od danas možete pogledati u biskopima širom Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...