•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Twins (1988)

“Twins” je američka komedija iz 1988. godine sa Arnold-om Schwarzenegger-om i Danny-jem DeVito-m u ulogama blizanaca koji su razdvojeni po rođenju. Srž filma čini odnos između DeVito-vog uličnog karaktera i Schwarzenegger-ove intelektualne persone.

U filmu “Twins”, Julius i Vincent Benedict su rođena braća i to blizanci, koji su nastali kao rezultata tajnog eksperimenta u genetskoj laboratoriji čiji krajnji cilj je bio da se stvori savršeno dete, od dvojice različitih očeva. Majci, Mary Ann Benedict, je rečeno da je Julius umro na rođenju, a nije ni znala da je Vincent postojao. Julius-u su pak rekli da mu je majka umrla na porođaju, dok je Vincent odgojen u sirotištu, zato što mu je rečeno da ga je majka napustila.

Vincent (DeVito) je porastao u sirotištu uz časne sestre u Los Anđelesu, dok je Julius-a (Schwarzenegger) očuvao na pacifičkom ostrvu profesor Werner, koji je jedan od naučnika koji su umešani u eksperiment. Tako da je Julius postao jako inteligentan, fizički veoma jak i duhovno čist. Naučio je da govori 12 jezika, bio odličan u matematici, istoriji, nauci i književnosti, a kada je napunio 35 godina rečeno mu je da ima brata.

Sa druge strane, Vincent je pobegao iz sirotišta i postao sitni kriminalac, radio mutne poslove i zapao u dugove. Imao je problema sa strašnom braćom Klane. Isto tako, postao je i ženskaroš i grabljivac za novcem. Desilo se i to da je i uhapšen zbog neplaćenih kazni za parkiranje.

Julius dolazi u Los Anđeles da pornađe svog brata, nalazi ga na radnom mestu kako ga tuče jedan od braće Klane zbog dugova. Julius uz najmanje napore uspeva da odbrani svog brata, a blizanci počinju da se druže. Vincent pokazuje dokument koji je ukrao iz sirotišta.

Blizanci kreću u potragu za majkom, koja nije ni malo laka. Sreću se i sa svojim potencijalnim očevima, kojih je šestorica. Nastaje dosta akcije i avanture, a braća uspevaju da pronađu svoju majku.

“Twins” je odlična komedija koju svakako vredi pogledati. Smejaćete se do suza i uživati u svakom trenutku provedenom uz ovo ostvarenje.

MN
Žanr:komdija, drama
Godina:1988
Reziser:Ivan Reitman
Scenario:William Davies, William Osborne
Uloge:Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Kelly Preston
Uzrast:PG-13
Award:nominovan za Zlatni Globus
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...