•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prateći program Filmskih susreta besplatno u Cineplexx Niš bioskopu

Najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu i jedan od najstarijih festivala u regionu i ove godine ugostiće elitu domaćeg glumišta u gradu na Nišavi i to po 56. put. Ovoj jedinstvenoj manifestaciji u našoj zemlji ponosni partner po peti put biće Cineplexx Niš bioskop, koji će od 22. do 27. avgusta biti domaćin pratećeg programa Filmskih susreta, kroz manifestacije TV Region i KINO Region.

Kompanija Cineplexx prati interesovanje Nišlija i podržava filmske, kulturne manifestacije, koje su od značaja za lokalnu zajednicu, kako bi dala svoj doprinos kvalitetnijem kulturnom životu grada u kome se nalazi, pa je tako petu godinu zaredom značajna podrška ovom prestižnom Festivalu. Pored zvaničnog takmičarskog programa koji obuhvata najznačajnija domaća filmska ostvarenja iz protekle godine, Festival organizuje i prateće manifestacije tokom festivala.

TV Region održava se u sali 4 sa početkom od 18 časova, dok se KINO Region održava u sali 5 sa početkom od 18:15 časova. Ulaz za posetioce pratećeg programa Filmskog festivala u Cineplexx Niš bioskopu je besplatan.

Detalje pratećeg programa u Cineplexx Niš bioskopu možete pogledati u dokumentu u prilogu.

Ponosni što smo deo najdugovečnijeg filmskog festivala. Prateće manifestacije 56. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma svi posetioci moći će besplatno da pogledaju u Cineplexx Niš bioskopu od 22. do 27. avgusta.

PRATEĆI PROGRAM 56. FILMSKIH SUSRETA U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU

Nedelja, 22. avgust

TV REGION

Serija ,,Kljun“ - 18:00 časova (prve dve epizode)

Glavna junakinja serije je Sonja Kljun, ambiciozna detektivka iz Beograda, poslata u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava. Ali kada je istraga odvede na trag ozbiljne zavere, Sonju počinju da proganjaju snovi iz njene traumatične prošlosti, i još strašnije budućnosti.

Režija: Jelena Gavrilović i Uroš Tomić

Uloge: Ivana Vuković, Drena Mršić, Stefan Vukić, Mićko Ljubičić, Ljiljana Blagojević, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, Mirko Vlahović, Mario Knezović.

Producent serije: Biljana Prvanović

Kreativni producent: Srđan Dragojević.

KINO REGION

"Prolećna pesma" – 18:15 časova

Petra je mlada rediteljka, samohrana majka, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu, a i njena najbolja prijateljica se venčava na Adi Bojani.

Režija: Natalija Avramović

Uloge: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Đorđe Đoković, Milan Kolak, Svetozar Cvetković,

Danica Maksimović, Ana Mandić, Gavrilo Avramović, Dušan Stanikić Miloš Milovanović, Radovan Vujović

"Magija filmske maske Radmile Todorović Ivatović" – 19:05

Radio televizija Vojvodine snimila je dokumentarac o majstoru maske, Radmili Todorović-Ivatović koja je radila na velikom broju značajnih filmova nekadašnje jugoslovenske i sadašnje srpske kinematografije.

Režija: Goran Vukčević

Ponedeljek, 23. avgust

TV REGION

,,Odluka" – 18 časova

Dugometražni igrani film posvećen žrtvama partnerskog nasilja. Markovo nasilje nad Anom uzrokovano je njegovim traumama iz prošlosti. Film ima i interaktivnu verziju.

Režija: Branka Bešević Gajić

Uloge: Radomirka Rada Šarić, Saša Đurašević, Emilija Nestorović, Svetlana Sretenović ,,Kolijevka"

"Kolijevka nije samo predmet izrađen od biranog drveta, dobro uglačan i ukrašen vječnom šarom, kolijevka nije samo postelja za najmlađe...Kolijevka je dokaz da postojimo i trajemo". Režija: dr Radoslav T. Stanišić

,,Dom"

Još jedan poetski dokumentarac dr Radoslava T. Stanišića u produkciji Radio Televizije Crne Gore.

KINO REGION

,,Erik“

Uprkos svim poteškoćama koje je život stavio pred njega, za Erika ništa nije nemoguće – komponuje, peva, nastupa… Njegove pesme su osvojile brojne nagrade, a snaga i vedrina njegovog duha su očaravajuće.

Režija: Danilo-Lola Ilić

,,Duga"

Sećanje glavnog junaka na događaj iz ranog detinjstva, koji je odredio njegov životni poziv. Sa nepunih šest godina krenuo je sa ocem na putovanje na kojem je doživeo magični trenutak. Zahvaljujući tome, veoma rano je prepoznao svoj životni poziv što ga je usmerilo da kasnije postane umetnik.

Režija: Aleksandar Vujović

Uloge: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić

Utorak, 24. avgust

TV REGION

Epizode nove sezone TV serije "Dar Mar"

Dramska TV serija "Dar Mar" s elementima humora prati dogodovštine neobične šefice najmanje policijske stanice u Hrvatskoj - Božene i njenih kolega policajaca, Branka i Željka, kao i penzionisanog policajca Milu, u jednom malom, mirnom i pitoresknom mestu bez signala, koje kao da se zaglavilo u nekom prošlom, boljem vremenu.

Uloge: Ksenija Pajić, Siniša Ružić, Milan Štrljić, Roko Sikavica, Jasna Odorčić, Meliha Fakić, Stjepan Perić, Draško Zidar

KINO REGION

,,Volterov osmeh"

Poslednji dokumentarac velikog filmskog erudite, pokojnog profesora Nikole Stojanovića, svedoči o njegovoj vezanosti za francusku kulturu i istoriju

Režija: Nikola Stojanović

,,Božidar Bota Nikolić“

Jedan od epizoda serija Radio televizije Vojvodine koja govori o čuvenom direktoru fotografije, Božidaru Boti Nikoliću.

Režija: Goran Vukčević

Sreda, 25. avgust

KINO REGION

Predstavljanje Dok'n'ritam festivala ,,Viktoria“

Viktorija (15) je bubnjarka iz malog grada Smedereva. Njena strast prema muzici se rasplamsala kroz Rok kamp za devojčice 2017. godine, a na leto 2019. Rok kamp priprema veliko iznenađenje – međunarodnu saradnju.

Režija: Mina Petrović

,,Posljednjih 100“

Film prati događanja tokom poslednjih stotinu dana aktivnosti kultnog riječkog kluba Palach. Klub je zatvorio vrata u maju 2013. godine nakon 45 godina delovanja. To je svojevrsni memento jednog razdoblja riječke klupske scene.

Režija: Morana Komljenović

KINO REGION

,,Bićemo bogati"

Režija: Ana Banduka

Uloge: Milan Milosavljević, Mićko Marković, Dobrila Ilić, Lepomir Ivković, Radovan Miljanić

Filmske etide studenata III godine Filmske produkcije sa FDU

STATISTI U FILMU ZONA ZAMFIROVA, r. Ana Ristić

ČIKA MIĆINA FILMSKA KUHINJA, r. Anastasija Nešković

20 GODINA SUZA, r. Jovana Čučuković

FERPEKTAN POČETAK, r. Tamara Remenski

Četvrtak, 26. avgust

TV REGION

,,Hotel Balkan" TV serija

TV serija koja prikazuje životnu priču ugledne banjalučke porodice Kuruzović u čijem je vlasništvu hotel istog imena već decenijama unazad. Radnja se uporedo odigrava u prošlosti i sadašnjosti.

Uloge: Radoje Čupić, Saša Torlaković, Goran Jokić, Miljka Brđanin, Bora Nenić, Nataša Ivančević, Slađana Zrnić, Nikola Pejaković, Tamara Milošević, Željko Erkić

KINO REGION

,,Proleće na poslednjem jezeru"

Film prikazuje život našeg proslavljenog pisca Ive Andrića, u vreme njegovog ambasadorskog angažmana. Za vreme Drugog svetskog rata, diplomate i diplomatsko osoblje iz jugoslovenskih misija iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, deportovani su u hotel na Bodenskom jezeru. Među diplomatama se našao se i Ivo Andrić...

Režija: Filip Čolović

Uloge: Tihomir Stanić, Nebojša Milovanović, Olga Odanović, Nataša Tapušković, Marija Vicković,

Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija, Dragan Petrović, Jovan Jovanović, Boris Komnenić, Branislav Trifunović

,,Prijateljska vatra“

Sukob američkih i sovjetskih aviona iznad niškog neba novembra 1944. godine neki tumače i kao početak hladnog rata, a Nišlije (izvršni producent Vladimir Jelenković i reditelj Stefan Krasić) snimili su dokumentarni film o tom istorijskom događaju.

Režija: Stefan Krasić

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...