•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Warlords (Tau ming chong) (2007)

Priča o ratnom putu trojice ratnika za vreme građanskog rata u Kini.

U jesen 1870. godine general Pang (Jet Li) stoji na zidinama grada u vladarskoj odeći. Zagledavši se prema mestu na kojem je inauguriran, pun je snova i ambicija. Pang je izabrao put bez povratka. Da je izabrao drukčije, postao bi jedan od heroja koji će posle srušiti korumpirani imperijalni Qingov režim i uspostaviti novu Kinu. Mogao je promeniti tok istorije. Ali dva razbojnika i jedna žena promenili su tok njegovog života, pomogli mu da postigne svoje ciljeve, a na kraju i uzrokovali njegov pad. Dva su razbojnika Zhao Er-Hu (Andy Lau) i Jiang Wu-Yang (Takeshi Kaneshiro) njegova braća po krvnoj zakletvi. Žena koja će stati između njih Zhaova je supruga Lian (Xu Jinglei).

Zhao Er-Hu je rođeni vođa i častan čovek. Da bi osigurao preživljavanje svog sela u ratno doba, on vodi bandu razbojnika pljačkaša. Napadaju druga osiromašena sela, ali ostavljaju im dovoljno da se izdržavaju. Zhao pokušava zadržati osećaj časti čak i među lopovima i suoseća sa siromašnima. Deleći plen sa svojim seljanima pridobio je njihovu odanost i poštovanje. U njegovom životu dve su ljubavi. Njegova žena Lian i njegov mlađi brat Jiang Wu-Yang koga je usvojio nakon što je sa trinaest godina postao siroče. Jiang Wu-Yang harizmatični je odmetnik, hladnokrvni ubica pun romantičnog idealizma. Istovremeno je pun mladalačke bešćutnosti i nevinosti. Poput životinje, deluje po nagonima, ali ipak ceni bratsku vezu i više od vlastitog života. Kad u borbi protiv pobunjenika Taipinga strelu umesto Jinga primi Pang, on odluči da mu duguje svoj život i razvijaju veliku povezanost. Jing obožava Panga više od ičega, pa čak i Zhaoa, brata koji ga je usvojio. Nakon što Qingove trupe opustoše Zhaovo selo, Pang uverava Zhaoa i njegove razbojnike da se priključe Qingovoj vojsci. Jiang pristaje pod uslovom da se pobratimi sa njima. Misleći na budućnost svoga sela, Zhao pristaje na bratimljenje i gubi ulogu vođe i velikoga brata.

Film je dobio 15 filmskih nagrada među kojima su i Asian Film, nagrada Beijing Studen Film Festivala i mnoge druge.

CB
Žanr:akcija, ratni, istorijski
Godina:2007
Reziser:Peter Chan, Wai Man Yip
Producent:Peter Chan
Scenario:Tin Nam Chun
Uloge:Jet Li, Andy Lau, Takeshi Kaneshiro
Uzrast:R
Award:15 nagrada i 11 nominacija
Studio:Media Asia Films
Zemlja:Hong Kong
Website:www.warlordsthemovie.com
Jezik:Mandarinski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu