•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kompanija iz Izraela otkupila prava za TV seriju "Grupa"

Domaća igrana kriminalistička TV serija "Grupa" imaće međunarodnu distribuciju zahvaljujući uspešnoj izraelskoj medijskoj kompaniji Keshet International sa sedištem u Tel Avivu, koja je otkupila svetska prava za taj projekat.

Serija iz 11 epizoda bila je emitovana u udarnom terminu od 20 sati na RTS 1 krajem 2019. godine, a nastala je u koprodukciji kuće Vision Team i RTS-a.

Serija "Grupa" je počela sa snimanjem još 2014. godine sa radnim nazivom "Odeljenje", ali je tada realizovana samo pilot epizoda.

Pet godina kasnije urađena je serija iz 11 nastavaka, gde je idejni koncept zasnovan na dramaturškoj podeli junaka u nekoliko grupa: inspektora, dilera droge i mladih konzumenata, tako da se paralelno prati portret tih junaka.

Istraga ubistva jednog od vodećih kriminalaca zapravo otvara "pandorinu kutiju" iz koje će izleteti novi problemi, novi zapleti i nove situacije, kroz te tri navedene grupe čije se sudbine prepliću.

Uloge tumače Igor Benčina, Denis Murić, Filip Ðurić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Ðuričić, Boris Jager, Nela Mihajlović, Branka Katić, Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Mladen Sovilj, Boris Isaković i mnogi drugi.

Autori serije, tzv. "showrunneri" su Uroš Tomić i Dragan Ðurković. Tomić je i jedan od scenarista i reditelja serije, dok je Ðurković producent.

U rediteljskom timu su još Ivan Stefanović, Slobodanka Radun, Jelena Gavrilović, Nemanja Ćeranić, Miloš Radunović, Gvozden Ðurić.

Scenarističku ekipu prema postavci dva autora činili su - Katarina Mitrović, Staša Bajac, Gvozden Ðurić, Mirjana Novaković, Strahinja Madžarević, Dunja Matić, Vlada Ðurđević.

Televizijska kompanija Keshet International je takođe realizovala prodaju prava za norvešku komičnu seriju "Porni" i skandinavski dokumentarni serijal "Surrounded by Enemies", koje su tokom prve polovine marta predstavljene na prestižnom marketu The London TV Screenings.

Keshet International je distribuirala i planetarno uspešne izraelske serije (izvorna "Homeland" i "Our Boys"), a zaslužna je i za plasman veoma uspešne i zapažene hrvatske serije "Novine" Dalibora Matanića (igra i Branka Katić) na popularnu platformu Netflix.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu