•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera „Dare iz Jasenovca“ 20. februara ekskluzivno na RTS-u

Najiščekivaniji srpski film ove godine, „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, imaće ekskluzivnu svetsku televizijsku premijeru na Radio televiziji Srbije – 20. februara u 20 časova, na Prvom programu.

Dara iz Jasenovca, film o kome se govori sa obe strane Atlantika. Srpski kandidat za Oskara, istorijska drama koja je pokrenula lavinu komentara od pozitivnih do negativnih.

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici. Beogradska premijera uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, zakazana je za 22. april kada se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

Istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu, od 5. februara sa uspehom se prikazuje u bioskopima širom Amerike. Na red je došla i publika Srbiji.

„Odluka da se film prikaže na televiziji pre normalnog života u bioskopima je nezavisno doneta od reditelja Antonijevića i mene, a prouzrokovana je svom pričom koja se dešava oko filma, njegove nominacije za našeg kandidata za Oskara, a pogotovo na par neumesnih i neosnovanih kritika – gde je film naša propaganda i da Srbi nisu bili žrtve u Jasenovcu. Tako da je naša želja bila da prikažemo film pre vremena da ga što više ljudi vidi“, istakao je producent filma Maksa Ćatović.


„Značajno je da Radio televizija Srbije u ovom trenutku emituje film Dara iz Jasenovca. Bilo je dosta kontroverzi u vezi sa ovim filmom od društvenih, istorijskih, umetničkih i mislim da je pravi trenutak da građani Srbije pogledaju ovaj film i donesu svoj sud. Smatramo da je veoma značajno što se ova traumatična i bolna tema našla na filmskom platnu odnosno u jednom filmu i da se problem i trauma Jasenovca sagleda iz perspektive srpskih žrtava“, navela je glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa, Olivera Kovačević.

Film Dara iz Jasenovca snimljen je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, posle zvanične premijere u Beogradu, naći se na repertoaru bioskopa u Srbiji.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...