•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prpić o filmu "Jedini izlaz": Opet bih volela da igram hrabru ženu

Premijera novog domaćeg igranog filma "Jedini izlaz" zakazana je za večeras u bioskopu Cineplexx Ušće, a glavna glumica ovog psihološkog trilera Anđelka Prpić kaže da bi sa zadovoljstvom prihvatila i sledeću rolu jake i hrabre žene kao što je njena junakinja Ana Kolar u ovom filmu.

Prva glavna uloga na filmu, prva ozbiljna uloga u karijeri i to u žanru trilera, i prvi domaći film u novoj 2021. godini.

Takođe, ovo je prvi dugometražni igrani film reditelja Darka Nikolića, kao i prvi producentski posao Marka Stankovića na nivou igranog filma.

Svakako je uloga u trileru snažan novi izazov za glumicu koja je do sada poznata isključivo kao komičarka.

"Uvek postoji to nepoverenje reditelja ili producenata koje ide sa neiskustvom glumca, jer oni misle - 'bolje je da uzmemo nekog ko to zna', odnosno već ima taj zanat u rukama, kako mi kažemo, u 'kilometraži'. Ovde je uloženo toliko energije za sam projekat od svakog aktera na filmu ispred i iza kamere", objašnjava Prpić.

Prpić je postala poznata zahvaljujući seriji "Žene sa Dedinja", a najpopularnija svakako sa sitkomom "Andrija i Anđelka" u više od 100 epizoda.

"Svakako odgovornosti uvek ima, a nekako se film u našim esnafskim krugovima oduvek više cenio od televizije. Ipak, svet televizije jako volim, i kao konzument, i kao protagonista, a tu se sve jako brzo snima, bez puno priprema... Na žalost tako se dešava zbog budžeta", kaže Prpić.

Ona napominje i da "odgovornost postoji i uvek, ako producenti ulože u film novac koji nije mali, i posebno u ovo doba korone, jer se ne zna ko će uopšte doći u bioskope".

U filmu "Jedini izlaz" glavni junak je - žena, snažan karakter koji se bori da otkrije misteriju oko smrti svog muža, i na tom putu nailazi na neverovatne prepreke.

Komentarišući da su ženski likovi ponovo u prvom planu, Prpić kaže da joj je drago da je tako i da je značajno da se napravi ovakav pomak.

"Ima toliko zanimljivih priča da se filmski ispričaju. Naš film je jedan od pokazatelja da može da se snimi i projekat koji ima komercijalnu vrednost i kada žena nosi priču. Žene imaju manje honorare od muškaraca, i možda je ovo jedan put da se konačno to lagano menja i ja tome želim dobrodošlicu", kaže Prpić.

Glumica kaže i da je prilično zahtevno prebacivati se iz različitih žanrova, od komedije do mračnog trilera, ali navodi da je u saranji sa stručnjacima približila stanje u kome se nalazi junakinja "Jedinog izlaza" i brže ulazila u lik.

Žanrovski preokret se desio Anđelki Prpić u novom ostvarenju, i možda će je dalje podstaći da prihvata uloge u sličnim ostvarenjima - krimićima, dramama, trilerima, gde će i želeti da dobija glavne, vodeće uloge.

"Jedva čekam da odigram neku policajku, odnosno inspektorku, to će mi biti sledeći izazov. Mi glumci smo uvek gladni posla, jer to kopanje po sopstvenoj duši ume da bude zabavno", kazala je Prpić.

Posle Beograda, film će sutra uveče sa celom ekipom imati svoju premijeru u Novom Sadu, a zatim Kragujevcu, Nišu, a onda će krenuti i po regionu, za početak 17. februara u Banjaluci.

Sledeći projekat koji glumica snima je ipak ponovo komedija, humoristička serija "Radio Mileva", a glumi i kod Srđana Dragojevića u novom filmu "Nebesa".

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...