•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Friends with Benefits (2011)

„Friends with Benefits“ je američka komedija iz 2011. godine. Nju je režirao Will Gluck, a glavne uloge tumače Mila Kunis i Justin Timberlake. U njemu se pojavljuju još i odlični sporedni glumci: Woody Harrelson, Bryan Greenberg, Jenna Elfman, Richard Jenkins, Nolan Gould i Patricia Clarkson.

U filmskoj priči govori se o tome kako Jamie (Kunis) i Dylan (Timberlake), koji se sreću u Nju Jorku, veruju da to što će dodati i intimne odonose u njihovo prijateljstvo neće doneti nikakve komplikacije. Dakle, oni se odlučuju za vezu bez obaveza, za vrstu veze koja neće dovesti do dubokih emocija i povezanosti. Međutim, dešava se to da tokom vremena, oni počinju da razvijaju dublja međusobna osećanja, ali i istovremeno poriču da ona uopšte postoje svakog puta kad budu zajedno.

Jamie (Mila Kunis) radi u agenciji, a Dylan (Justin Timberlake) je direktor male internet kompanije i radi u kancelariji punoj zaposlenih. Jamie ubeđuje Dylan-a da dođe iz Los Anđelesa u Nju Jork na intervju za posao iz snova: za umetničkog direktora „GQ“ magazina. Njemu se ideja dopada i on prihvata.

Oni izlaze nekoliko večeri za redom, sledi ono što je neizbežno, oni razgovaraju o tome da nisu imali sreće u svojim dosadašnjim emotivnim vezama i dogovaraju da imaju samo fizičke kontakte, bez uplitanja bilo kakvih emocija.

Filmska priča je zanimljiva, sporedni glumci su odlični. Ima raznolikih scena, od toga da se u „GQ“ kancelariji Dylan sprijateljuje sa sportskim urendnikom koji se zove Tommy (Woody Harrelson), koji putuje na posao brodićem.

Dylan i Jamie znaju sve klišee iz filmskih ljubavnih priča, pa su naravno jako oprezni da im se ne desi nešto slično tome. Ipak, to ne odvlači pažnju publike, od toga da su njihovi životi zapravooličenje prave filmske ljubavne priče.

Ovo je, naravno, romantična komedija, tako da publika od samog starta zna šta će se desiti na kraju. Ovaj film donosi promenjen stil, čak i neke promene u humoru klasičnih ljubavnih filmskih priča. Isto tako, pred gledaoce se donosi tema vezana za to šta se dešava kada dvoje odluče da imaju seks bez emocija. To naravno nije dobro ni za jedno od njih dvoje, pa se može reći da je čak situacija gora za žensku osobu. Sve u svemu, ovo je odličan i zaista jako nepredvidiv film koji vredi odgledati.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, komedija
Godina:2011
Reziser:Will Gluck
Scenario:Keith Merryman, David A. Newman
Uloge:Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson
Uzrast:R
Award:3 nominacije
Studio:Screen Gems
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/homevideo/friendswithbenefits/
Jezik:engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....