•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmovi koje ne smete propustiti na 12. Merlinka festivalu

Dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 3. do 6. decembra u Domu omladine Beograda pod sloganom „Festival na rubu nervnog sloma“. Tokom četiri festivalska dana premijerno će biti prikazano više od 80 igranih, dokumentarnih i kratkih LGBT filmova, a mnogi od njih će imati srpsku premijeru. Preporučujemo vam tri filma koja ne smete propustiti.

Igrani film

Smrt će doći i imaće tvoje oči
Hoze Luis Tores Liva, Čile, 2019.

Dve žene koje su delile čitav život zajedno, suočavaju se sa neizbežnom bolešću jedne od njih. Bolesna žena odlučuje da ne prolazi bilo kakvo lečenje i sele se u malu kolibu. Stoga, one će se ponovo prepustiti ljubavi, učvrstiti svoju vezu, dok smrt čeka svoj trenutak.

Trejler Smrt će doći i imaće tvoje oči: https://www.youtube.com/watch?v=Ldq6SOfS4as&feature=emb_title

Petak, 4. decembar u 14.00, Sala Amerikana Doma omladine Beograda

Dokumentarni film

Transformeri (Transformitas)

Chad Hane, Kuba – Sjedinjene Američke Države, 2020.

Sniman tajno bez dozvole kubanske vlade, ovaj intimno epski dokumentarac se kreće između prošlosti i sadašnjosti i upoređuje teškoće sa kojima su se suočavale različite generacije LGBTQ osoba na Kubi. Transformeri predstavlja dirljivu priču o žrtvi, prijateljstvu i moći umetnosti da transformiše naš život.

Subota, 5. decembar u 14.00, Sala Amerikana Doma omladine Beograda

Dokumentarni film

Neverovatne lezbejske priče (The Unlikely Story of the Lesbians of First Friday)

Kathryn L Beranich, Sjedinjene Američke Države, 2019.

Osamdesetih godina u malom gradu Roanoku u Virdžiniji, grupa lezbejki je formirala grupu First Friday koju su činile lokalne stanovnice i žene koje su se doselile u ovaj gradić zbog posla. Bilo je to u vreme Ronalda Regana kada su homoseksualci bili omalovažani, posebno u Biblijskom pojasu. Podstaknute čistom slučajnošću pronalaženja jedna druge, grupa je stvorila sigurno mesto u kojem su organizovani fantastični događaji i tako stvorile zajednicu trajnih prijateljstava. Ovaj delić lezbejske istorije prikazan je kroz priče i anegdote članica grupe First Friday i žena koje su se pridružile toj zabavi.

Nedelja, 6. decembar u 13.30, Sala Amerikana Doma omladine Beograda

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...