•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dodeljene nagrade u programskom segmentu Serbian Docs in Progress na Beldocsu

U okviru programa Beldocs Industry na 13. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs, projekat „I, gde je taj princ na belom konju?“ rediteljke Sonje Rakić dobio je glavnu nagradu od 1.000 evra u programskom segmentu Serbian Docs in Progress. Posebno priznanje dodeljeno je projektu filma „I’m people, I am nobody” Svetislava Dragomirovića. Serbian Docs in Progress predstavio je osam srpskih dokumentarnih projekata međunarodnim filmskim profesionalcima, agentima prodaje, distributerima, producentima, predstavnicima televizija, drugih evropskih festivala, preko live streaminga iz prostora Nova Iskra Workspace Dorćol.

U obrazloženju internacionalnog žirija sačinjenog od profesionalaca iz sveta filmske industrije, naglašeno je da pobednički projekat krasi „snažan ženski lik upotpunjen snažnim ženskim timom”. Uz konstataciju da projekat filma nosi divnu poruku da nikada nije kasno zavoleti sebe i biti voljen, žiri dodaje da su „ljubav i potraga za ljubavlju univerzalne teme, sa kojima se svako može poistovetiti”, kao i da je ovo „priča koja donosi nadu u teškim vremenima”.

Žiri je posebno priznanje dodelio projektu „I’m people, I am nobody” Svetislava Dragomirovića „za izuzetno prijemčiv ton koji je vodio publiku u pravom smeru bez mnogo reči kroz kontraverznu temu, uz poštovanje kako prema protagonisti filma, tako i prema publici”.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada Serbian Docs in Progress bio je jedini događaj u okviru Beldocs Industry programa koji je održan uživo, u Galeriji Neon. Ostatak programa realizovan je online.

Program Beldocs Industry i segment Serbian Docs in Progress podržan je od strane Evropske unije kroz program Kreativna Evropa, potprogram MEDIA, na konkursu Pristup market, i predstavlja jedinstveni događaj u regionu kinematografija zapadnog Balkana i jedno od glavnih mesta okupljanja audiovizuelnih profesionalaca iz Evrope, regiona i Srbije sa ciljem razvoja tržišta kreativnih dokumentaraca.

Beldocs Industry sastoji se iz nekoliko segmenata: „Beldocs Academy” (radionica za razvoj VR/AR projekata), „Beldocs in Progress” i „Serbian Docs in Progress” (predstavljanje dokumentarnih projekata međunarodnoj filmskoj industriji), „Documentaries for Kids and Youth” (radionica za razvoj projekata namenjenih deci i omladini) i „Beldocs Market”.

Ovaj projekat od nacionalnog značaja za ciljeve ima razvoj nacionalnog sistema audiovizuelnih umetnosti kroz povezivanje srpskih reditelja i producenata sa agentima prodaje dokumentarnih filmova u Evropi, urednicima televizija iz regiona i predstavnicima vodećih evropskih festivala, kao i bolje pozicioniranje srpske dokumentaristike na međunarodnom nivou.

Foto: Beldocs promo, uz dozvolu za objavljivanje.
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...