•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Žiri Takmičarskog programa – studentski film 2020.

Koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije Anđelija Andrić, generalni direktor Cinéfondationa u Cannesu Georges Goldenstern i producentica Lana Matić članovi su žirija Takmičarskog programa – studentski film 26. Sarajevo Film Festivala.

ANĐELIJA ANDRIĆ
Koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije, Srbija


Anđelija Andrić rođena je 1971. godine u Beogradu, gdje je završila srednju školu i upisala Fakultet dramskih umjetnosti. Od 1998. radi kao koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije (ranije Filmski institut). Istovremeno je bila programska koordinatorica B2B - Belgrade FEST-a (od 2006. do 2008.) i voditeljica beogradskog FEST Forwarda od 2016. Članica je Uprave Filmskog centra Srbije.

GEORGES GOLDENSTERN
Generalni direktor, Cinéfondation, Francuska


Goldenstern je bio angažiran od početka televizijskog kanala za kulturu ARTE i kreirao je Arte France Cinema. Kao generalni direktor u periodu od 15 godina koproducirao je više od 250 filmova iz cijelog svijeta. Također je bio koproducent i asistent produkcije filmova kao što su „Ljeto u La Gouletteu“, „Salut cousin!“, „Mutanti“ i „Lumumba“. Georges Goldenstern je generalni direktor Cinéfondationa u Cannesu, kojeg je festival kreirao 1998. godine kao inspiraciju i podršku narednoj generaciji međunarodnih filmskih radnika. Od tada je Cinéfondation razvio komplementarne programe kako bi pomogao u ostvarenju svog cilja. Jedan od njih, Résidence du Festival, od 2000. godine omogućava smještaj i podršku za dvanaest odabranih mladih reditelja, koji svake godine budu pozvani na učešće u Programu otvorenih vrata na Filmskom festivalu u Locarnu.

LANA MATIĆ
Producentica, Hrvatska


Lana Matić je magistrica politologije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Producirala je brojne filmove prikazane i nagrađivane na festivalima kao što su Berlinale, Sundance i Cannes, od kojih su najnoviji „Otac“ Srđana Golubovića, nagrađen na Berlinaleu, „Bosonogi car“ Woodworth-Brosensa, prikazan u Torontu i „Mali“ Antonija Nuića, hrvatski kandidat za Oscara u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma. Lana je jedna od osnivača Zagreb Film Festivala, jednog od vodećih festivala u regionu, gdje radi kao producentica, selektorica i šefica odjela Industry. Bila je u upravnom odboru u vrijeme kada je Zagreb Film Festival rukovodio kinom Europa u Zagrebu (2008.-2019.), koje je 2016. godine dobilo nagradu za najbolju selekciju od Europa Cinemas.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...