•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hip Hop pesme koje su uzdrmale Ameriku

Ovog proleća gledaoce AMC kanala očekuje veliko iznenađenje - dokumentarna serija „Hip Hop pesme koje su uzdrmale Ameriku“ stiže i kod nas! Kroz ovaj dokumentarac u 6 epizoda biće prikazan nastanak 6 legendarnih pesama američke hip-hop scene, kao i uticaj koje i danas imaju na američku muziku i kulturu. Uživajte u odličnoj muzici i serijalu od 26. aprila svake nedelje uveče samo na AMC kanalu.

Svaka epizoda ove dokumentarne serije prikazuje po jednu revolucionarnu pesmu koja je imala ključan uticaj na tok evolucije američke muzike i kulture. Umetnici analiziraju kompoziciju, prisećaju se kakav je uticaj pesma imala na njih lično i analiziraju socio-ekonomske i kulturološke uslove koji su pokrenuli njihov kultni rad i dali glas čitavoj generaciji.

Prva epizoda je posvećena pesmi JESUS WALKS (Kanye West), koja je u eri prekomerne hrišćanske rep pesme izazvala crkvu i menjala ideale o religiji i rep muzici. U drugoj epizodi govori se o pesmi ALRIGHT (Kendrick) koja praveći protestnu muziku u doba aktivističkog pokreta Black Lives Matter postaje neizgovorena himna nade. Treća i četvrta epizoda su o pesmama ROCK BOX (Run-DMC), koja je srušila barijere između roka i hip-hopa, i ELEVATORS (OutKast) koja redefiniše kulturne i geografske granice repa. Poslednje dve epizode ove dokumentarne serije su o pesmama THE BRIDGE (Marley Marl i MC Shan), koja je podstakla najlegendarniji rep okršaj, i LADIES FIRST (Queen Latifah) u kojoj se rep kultura svodi na svoje rep kraljice.

Izvršni producenti i reditelji koji potpisuju ovaj dokumentarac su legendarne ličnosti američke muzičke i filmske scene:

Ahmir “Questlove” Thompson - producent, DJ, bubnjar i član čuvenog benda “The Roots”, dobitnik 4 Gremi nagrade i pisac bestselera New York Timesa;

Tariq “Black Thought” Trotter - hip hop pevač i jedan od osnivača grupe “The Roots”, poznat po svojim pesmama prožetim političkim sadržajem, sjajnim performansima uživo i zapaženim glumačkim rolama;

Alex Gibney - reditelj za koga se priča da je “najvažniji dokumentarista našeg vremena”, dobitnik Oskara, više Emi nagrada i Gremi nagrade;

Erik Parker- novinar i filmski stvaralac koji pruža okvir za dublje razumevanje ljudi, mesta i događaja koji su transformisali način na koji vidimo svet, kao i One9 - čuveni reditelj i izvršni producent koji je režirao najpoznatije AMC dokumentarce i nominovan za nagradu Emi.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...