•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spenser Confidential (2020)

Daleki krik od prethodna četiri filma koji su Mark Vahlberg i reditelј Peter Berg napravili zajedno (dva čoveka Voltron-uju u jedinstvenu kreativnu celinu koja će se od sada zvati "WahlBerg"), urnebesno nazvan “Spenser Confidential” je akcioni triler sa visokim testosteronom o samouverenom, bivšem policajcu, američkom patrioti koji odlučuje da uzme stvari u svoje ruke kada neki loši momci ocrne dobro ime Sjedinjenih Država. Šalimo se - jedina značajna razlika između ovog haotičnog podmetanja i sličnosti „Mile 22“ je ta što „Spenser Confidential“ ide direktno na Netflix (i, valјda se pretpostavlja, jedini razlog što ide direktno na Netflix je taj što Barstool Sports nema svoju platformu za striming. Još uvek).

Izvan toga - a možda i iznenađujući cameo iz Post Malone-a - nema gotovo ništa o ovom ultra-jednokratnom komadu zabave koji se ne oseća derivatnim do tačke samo-parodije. Do sada, WahlBerg pravi „smešan“ kriminalni film o bivšem policajcu koji pokušava da nanjuši korupciju u Južnom Bostonu je kao da je Wes Anderson napravio “Succession”-sku nastranu komediju o urođenoj porodici koja se bori za kontrolu nad bavarskom fabrikom tvida (nažalost, samo jedan od tih filmova će ikada da postoji, i to je onaj koji tuču postavlјenu uz “Sweet Caroline”).

Zasnovan na liku Robert B. Parker-a i prilagođenom iz serije romana koje je Ace Atkins napisao o njemu, “Spenser Confidential” je jednostavna priča o bivšem detektivu po imenu Spenser, koji je otišao u zatvor zbog prebijanja na mrtvo pokvarenog policajca sa višim činom u policijskoj upravi u Bostonu. Film počinje pet godina kasnije, kada poslednjeg dana zatvora Spenser-a napadnu nekoliko plaćenih zatvorenika. To je jasna poruka da naš čovek treba da napusti grad što pre može. "Gubi se iz Masačusetsa!" neko viče, ali Wahlberg se nikada neće izgubiti iz Massachusettsa. Wahlberg je Massachusetts!

Jedino mesto u koje Spenser ide je kuća Alan Arkin-a (Arkin igra njegovog bivšeg trenera boksa), gde je primoran da deli sobu sa džinovskim crncem, koji je isto bokser ali u teškoj kategoriji, po imenu Hawk (uvek pouzdani Winston Duke, koji fantastično koristi svoju veličinu). Zajedno, ova raznovrsna ekipa pokušaće da razreši najočitiju misteriju ubistva koju je ko-pisac Brian Helgeland ("L.A. Confidential") ikad izneo na ekran, a istovremeno će pokušati da sredi policajca (Bokeem Woodbine) koji misli da bi Spenser možda mogao da bude krivac.

“Spenser Confidential” previše je blesav da bi aktivirao alarm, ako ne i dovolјno blesav da bi se u potpunosti onemogućio od shvatanja da je njegova banalna centralna misterija zaista bitna. Na primer: Wahlberg pokušava da pređe travnjak nekog momka usred druge scene potere, samo da bi ga u sledećoj sceni proganjao nemački ovčar vlasnika kuće. Nakon toga, Marc Maron se pojavlјuje kako bi napravio njegov najbolјi „Spotlight“ utisak u ulozi paranoičnog novinara, čija se čitava funkcija sastoji od pronalaženja 10 različitih načina da poviče „ovo je zajebano, čoveče!“. A tu je i magična sekvenca u kojoj se Spenser bori protiv mačeta članova bande sa mačevima u meksičkom restoranu, jer to ne bi bio WahlBerg film da njegova zvezda ne ubije neko bezimenih obojenih likova.

Ostatak “Spenser Confidential” jednostavno ne može da odgovara onim zapanjujućim maksimumima. Iliza Shlesinger daje sve od sebe u nezahvalnom nastupu kao Spenser-ov nestabilni stari plamen, ali njeno izvođenje oseća se kao da negira činjenicu da je Heidi Gardner parodirala ovaj lik u prah s delom “Every Boxer’s Girlfriend From Every Movie About Boxing Ever” što je ona uradila u “Saturday Night Live”. Arkin, Duke, Woodbine, pa čak i Post Malone, svi su na istoj stranici, jer je Berg oduvek imao mogućnost da iskoristi određene šalјivdžije iz njegove glumačke ekipe (Duke je posebno dobar u igranju protiv Wahlberg-ovog neprijatelјstva, a nastavak koji je pretio pred kraj ovog filma bilo bi pametno naslanjanje na njega koliko bi bio pametan da ga prenese dalje). Avaj, postoji samo toliko prostora da zasja u filmu koji rutinski zaustavlјa radnju tako da Wahlberg može da stoji na mestu zločina i žmirka na ništa nekoliko minuta odjednom, a “Spenser Confidential” je previše oduševlјavajuć od njegovog vodećeg čoveka da stvori bilo kakve tajne koje vredi sačuvati. Rezultat je narkomanska, označena po brojevima saga i koja se slaže uz “The Town”, kao “Cats” uz "Singin’ in the Rain". Boston zaslužuje bolјe.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2020
Reziser:Peter Berg
Scenario:Sean O'Keefe, Brian Helgeland
Uloge:Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin
Uzrast:R
Studio:Film 44, Netflix, Original Film
Zemlja:United States
Website:www.netflix.com/rs/title/81005492
Jezik:engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila