•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Intervju sa Sophiom Lillis (Gretel & Hansel)

Zvezda filma Gretel & Hansel’ - Sophia Lillis razgovara o radu sa reditelјem Osgood Perkins-om, glumicom Alice Krige i njenom nastojanju da jednog dana glumi negativca.

Bezvremenska bajka dobija novi sloj boje sa novim horor trilerom, Gretel & Hansel. U režiji Osgood Perkins-a (I Am the Pretty Thing That Lives in the House), ovaj novi pristup klasičnoj priči usredsređuje se na užas i napetost kako je biti zaroblјen od strane zločeste veštice u njenoj oblasti. Sophia Lillis (It, Sharp Objects) glumi Gretel koja ima zadatak da zaštiti svog mlađeg brata od njegove sopstvene radoznalosti dok pokušava da preživi u velikom lošem svetu.

Klasične bajke daleko su od ćudlјivih ludiranja koje često pogrešno pamte kao; mnoge od ovih priča, uklјučujući Hansel i Gretel, su mračne priče o deci koja su se našla u smrtnoj opasnosti i naučila oštru lekciju o svetu ako uspeju da prežive njihovo teško iskušenje. Gretel & Hansel vraća priču na osnove, usredsređujući se na čistu opasnost svojih nesretnih protagonista dok se bore da izbegnu kandže zle veštice, ovde je igra Alice Krige iz Star Trek: First Contact. Dodaju se neke nove bore i preokreti, ali to je, inače, vrlo istinito duhu originalne Grimm-ove bajke.

Dok je promovisala izdanje Gretel & Hansel, zvezda Sophia Lillis govorila je o svom radu na filmu, od snimanja u predivnim šumama Dublina, Irska, do delјenja ekrana sa Alice Krige. Ona takođe govori o tome da ima veliko poštovanje prema režiseru Osgood Perkins-u i njenoj borbi da ode u garderobu koja će joj dozvoliti da zadrži šešir koji je nosila za film.

Upravo smo videli Gretel & Hansel pre neki dan.

Lepo, šta mislite o njemu?

Uništio nam je živce jer je bio tako hladnjikav!

(Smeh) Da!

I posebno smo bili nokautirani vašim performansom. Za početak, možete li malo da nam kažete o radu sa Osgood Perkins-om? Na osnovu završenog filma, jasno je da ste dobro sarađivali, koliko možemo da kažemo.

Pre svega, volim ga. On je jedan od glavnih razloga zašto sam želela da radim ovaj projekat. Mislila sam da je scenario odličan i sve, ali ono što me je zaista kupilo za projekat, bio je razgovor sa njime. Osećala sam se kao da je njegov pogled i način na koji je želio da priča priču bio baš tako intrigantan. Osećala sam se kao da je on toliko zanimlјiva osoba da bi bilo nemoguće ne želeti da se radi na ovom projektu. Znači bio je sjajan. On je takođe ranije glumio. To je bila jedna od dobrih stvari u radu sa njime. Znao je kako je to biti glumac, pa je znao šta da kaže glumcima i takođe zna kad treba da se povuku. Osećala sam se kao da je to tako dobro iskustvo za mene. Bio je jako zabavan! Pre nego što sam razgovarala sa njime, zapravo, o tome kako mu se činilo kao vrlo kratko snimanje. Bilo je to vrlo kratko snimanje za stvaranje filma, ali istovremeno, bilo je jedno od opuštajućih doživlјaja za mene, od snimanja. Bio je tako pozitivan čovek. Bilo mi je jako zabavno da radim sa Osgood-om.

Odjednom imamo sliku u glavi vas kako radite sa reditelјem koji nije glumac. On vam traži da uradite nešto, i vi prsnete, nešto kao što je: "Vi ne znate kako je to! Ja sam ovde na kameri!"

Baš tako! (Smeh)

Šalimo se, šalimo se. Možda nismo u pravu, ali izgleda da se film snimao uglavnom u pravoj šumi. Mislite li da je to dodalo na raspoloženje na setu? Zamišlјamo da u prirodi postoji nešto prijatno za razliku od zatvorene zvučne scene.

Da. Neko vreme smo bili u šumi. To je stvarno tome dodalo, jer smo trebali da se ponašamo hladno i umorno. I bili smo hladni i umorni! Ali ne, bilo je prelepo tamo i drago mi je što smo zbog toga bili u šumi. U Irskoj je bila zima, pa je to bilo iskustvo.

Ovo je horor film, ali imamo osećaj kao da je to jedan koji želimo da pokažemo našim malim rođacima. Da li vas je to privuklo projektu? Kao, da to nije tipična žanrovski film, da ima određenu poruku za mlade devojke, naročito?

Da. Tu se slažem. Ovo sam možda samo ja, ali mislila sam da to nije samo horor film. To nije samo skakanje i plašenje. Ima još nešto. Pre svega, vrlo je lepo, ali ima i priču koju treba ispričati. Pa, naravno, to je Grimm bajka, i to je ispričano deci da ih nauče lekciju. Film ima lekciju da poduči gledaoce. Imala sam osećaj kao da se još uvek čita kao bajka, čak i uz sve te druge stvari koje su mu dodate.

Hajde da razgovaramo o vašim kolegama. Prvo, hajde da pričamo o Sam-u. Čuli smo da je to njegov glumački debi. Da li ste mu postali velika sestra van kamere?

Valјda je tako ... Ovo mu je bila prva velika stvar, ali nisam morala ništa da radim! Učio je vrlo brzo. Na kraju je bio spreman da snimi Gretel & Hansel 2. Imao je toliko ideja, bio je tako uzbuđen! Brzo je pokupio mnoge stvari. Tako da mu nisam trebala biti starija sestra. Bio je dobat i sam! (Smeh)

Šta je sa Alice Krige? Tako je zastrašujuća u ovom filmu.

O Bože. Ona je neverovatna. Naročito u ovoj ulozi. Mislim, moram da kažem, da budem iskrena, nikad nisam videla... Toliko je ikonskih veštica na filmu, ali imam osećaj kao da je to sama napravila. Ona je i sama ikonična. I napravila je ikoničan lik. Bila sam svedok. Bila sam tamo da to vidim. Bila je sjajna. Bilo je apsolutno zastrašujuće, snimanje sa njom. Ušla je u karakter. Volela sam kako je svaki put kad završi scenu ili završi klapu, ona bi pregledala njen lik i otišla: "Imam tu ideju o njoj u glavi, jedva čekam da joj dodam nešto drugo, ili možda ću je naterati da uradi ovo umesto toga ! " Osećala sam se kao da se toliko pripremila za ovaj lik. Nešto što bih volela da ja uradim. Mislim, pokušavam da se pripremim za moje likove, ali ona je to uradila na potpuno drugom nivou, i ja sam to volela.

Vas dve ste neverovatne zajedno. Postoji opipljiva energija u svakom momentu između vas dve. U svakom slučaju, želimo da pitamo... To pitanje postavlјamo i muškarcima i ženama, ali uvek nam je čudno da pitamo damu, ali volimo modu. Želimo da saznamo malo vaših razmišljanja o kostimiranju u Gretel & Hansel. Da li vam se sviđa što ste uglađeni za ulogu ili igrate nekoga daleko zemlјanijeg i mršavijeg poput Gretel?

Ovo može da da odgovor na pitanje: Ja nisam velika odevna osoba u stvarnom životu. Ne oblačim se često. Ja sam neka vrsta osobe „ustani iz kreveta i probaj šta ima u ormaru“. Ali ja nemam ništa protiv oblačenja! Moram da kažem, odela za ovaj projekt bila su fantastična. Obožavala sam odeću. Bilo je sve, kao, možda grešim, ali sve je to bilo ručno rađeno i prilagođeno i tačno za mene. Bilo je sjajno! Obožavala sam odeću. Osećala sam se kao da je to potpuno novi nivo za mene. To su bile neke od najomilјenijih odeća koje sam ikada nosila na projektu.

Da li ste ih zadržali?

Ne!

Oh, čoveče!

Pa, ne, šešir! Imala sam šešir. Ne vidite ga puno u filmu, ali imala sam šešir koji je takođe bio ručno rađen, samo zbog mene, i toliko sam ga volela. Praktično sam ih molila da mi ga daju do kraja. Osećam kao da sam ih pokvarila dok mi konačno nisu poklonili šešir, i još uvek ga imam u mom ormaru. Imam jedan komad.

Znamo da ste iz Nјujorka. Ali film je uglavnom snimlјen u Irskoj. Je li vam ovo bilo prvi put da idete tamo?

Kad sam imala šest godina, otišla sam. Ne sećam se previše. Dakle, to je nekako da sam prvi put otišla u Irsku, jer se ne sećam kada sam imala šest godina. (Smeh)

Rekli ste da je to bilo brzo snimanje, ali da li ste mogli da izdvojite vreme i družite se i vidite neke od cool irskih pejzaža?

Da. U stvari sam imala vremena samo da ostanem u Dablin-u, ali učinila sam praktično sve što sam mogla u Dublinu. Još sam bila u školi, tako da sam imala tutora. Ali ovaj učitelј, volela sam je, njeno ime je Margaret i uvek me je puštala na izlete, tako da smo išli u muzeje ili u obilaske. Tada bi ona preuzela obilazak jer je znala praktično sve o Dublin-u. Tako da, moram da vidim svaki kubni centimetar Dublin-a! (Smeh)

To je fenomenalno. Morate da se zabavite dok snimate film, naporno radite, a zatim istražujete lokalne pejzaže, to je sjajno.

Istražiti lokalne pejzaže, tako je!

Poslednje pitanje. Tako ste talentovani, toliko ste učinili, a mi smo stariji od vas i to nas čini jako lјubomornim. Ali imate li neposredne ciljeve u karijeri? Uloge koje biste želeli da savladate u bliskoj budućnosti? Nedavno smo intervjuisali Mckenna Grace i rekla je da želi da bude u mjuziklu ili Disney princeza.

Ništa konkretno ... Uvek volim da isprobam nešto što nikad ranije nisam probala, jer se osećam kao da, kada jednom učinim lik, želim da pokušam da naučim kako da radim nešto potpuno drugo. Pre sam razgovarala sa nekim o tome kako nikada nisam igrala negativca. Uvek sam igrala heroja ili dobru osobu. Nikada nisam bila loša osoba, osoba koja stvara sukob. Tako da bih volela da to uradim.

To bi mogao da bude preokret u sledećoj Nancy Drew. Ona je to uradila!

(Smeh) Zamislite to! Ona je to uradila! Oh, vau. Nancy Drew je postala loša.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...