•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Iako ovoga puta ne spašava svet već siromašno selo Indy je u vrhunskoj formi, a pridružuju mu se i zanimljivi saputnici. Nakon upečatljivog otvaranja prvog filma iz trilogije i ovaj nam nudi ništa manje zanimljiv početak. Profesor Jones je u Shanghaiju gde bi trebao obaviti razmenu sa kineskim gangsterom Lao Cheom.

Kinez nema u planu pustiti Indya živog te nakon još jedne potere uspeva pobeći malenim avionom zajedno sa nespretnom pevačicom Willie Scott (Spielbergova žena Kate Capeshaw) i 12godišnjim dečakom Short Roundom (buduci Gunis Ke Quan) kome pripada uloga vozača.

Ispostavlja se da je avion kojim beži u vlasništvu Lao Chea što će i sami shvatiti kada piloti isprazne tankove i napuste avion padobranima iznad planinskog lanca. Trojac uspeva preživeti i završava u siromašnom indijskom selu čijim stanovnicima su oteta deca, a sa njima i sveta tri kamena koja čuvaju selo.
Izvor zla je ukleti hram što je i destinacija Indyjevog puta. Zajedno sa pratećim dvojcem Dr. Jones kreće prema hramu gde ga očekuju novi izazovi i… spektakularna vožnja na šinama u podzemnom lavirintu… i to naravno nije sve.

Scenarista George Lucas je jednom istakao da je drugi nastavak trilogije najlošiji. Da li je stvarno tako procenite sami ali reč je svakako o najmračnijem filmu koji je Lucas napisao u vreme dok se razvodio. Hronološki reč je o prvom filmu trilogije čija radnja se odvija godinu dana pre 'Otimača izgubljenog kovčega'.

NNT
Žanr:akcija, avantura
Godina:1984
Reziser:Steven Spielberg
Scenario:Willard Huyck, Gloria Katz
Uloge:Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan
Uzrast:PG
Award:Oscar, 4 nagrade i 18 nominacija
Box office:333
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.indianajones.com/site/index.html
Jezik:Engleski, Sinhala
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...