•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Outbreak" je napunio 25 godina

Pre četvrt veka svet je video zastrašujuću priču o smrtonosnoj epidemiji, a radi se o filmu "Outbreak".

S obzirom na aktuelna događanja u vezi s koronavirusom, godišnjica filma "Outbreak" verovatno nije mogla "pasti" u gore vreme.

Drama u kojoj igraju Dustin Hoffman, Morgan Freeman, Rene Russo i Cuba Gooding Jr. premijerno je prikazana u SAD-u 10. marta 1995. godine.

"U ovom apokaliptičnom trileru, vojni virolog pokušava da sprečiti globalni biološki slom zbog smrtonosnog virusa koji inficira jedan kalifornijski grad", navodi se u opisu filma.

To nije baš ono o čemu trenutno želimo razmišljati, zar ne?

Film je režirao Wolfgang Petersen, a temelji se na ne fikcijskoj knjizi Richard Preston The Hot Zone: A Terrifying True Story, koju je objavio Warner Bros.

Tada je dobio odlične kritike - iako mnogi nisu verovali u njegovu verodostojnost.

"Iz bilo kog stvarnog ugla gledanja, prikazani događaji nikada se ne bi mogli dogoditi tako brzo kao što se ovde događaju, a razdoblje inkubacije virusa smanjeno je da bi se naglasila dramatičnost. Gledaoci to mogu osetiti dok gledaju, ali filmski producenti su radnju napravili tako brzo da se pitanja, rupe u priči i nelogičnosti gube u retrovizoru pre nego što stignemo i da razmislimo o njima", napisao je kritičar Todd McCarthy za Variety.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu