•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beauty and the Beast (1991)

“Beauty and the Beast” je prelepa priča koja vraća svoje gledaoce u najdublja dečija sećanja, ali i pruža dosta zabave. Film je dobar onoliko koliko svako Diznijevo ostvarenje to jeste, a animacija je idealno sredstvo za fantaziju, zato što svi strahovi i snovi postaju stvarnost. Ni jedan gotski zamak u filmovima, ne ostaje u sećanju tako jako kao onaj koji se vidi u ovom filmu, ali ni jedan pravi vuk ne može da ima tako sjajne oči koje vrebaju na svakom koraku u šumi, kao vukovi iz ove animacije.

Filmska priča je nešto malo izmenjena od originala, govori se o lepotici Belle, koja živi u svetu knjiga i kojoj se udvara Gaston, mišićavi mladić. Lepoticin otac je izumitelj, koji kreće na put kroz šumu, greši i biva zatočen u zamku Zveri (The Beast). Tako, Belle kreće u misiju ne bi li ga spasila.

Već znamo da je Zver (The Beast) zapravo lepi princ koji je pretvoren u strašnu zver zbog toga što je bio zao. On će ostati zver sve dok ne pronađe nekoga ko će ga voleti. Kada Belle stiže u zamak, razvija se romansa i prelepa ljubavna priča.

U ovom filmu ima puno sporednih likova: Lumiere (svećnjak), Cogsworth (sat) i Mrs. Potts (čajnik) sa malim sinom Chip-om. Ovi likovi su naravno na strani prelepe Belle, zato što žele da se Zver oslobodi čarolije.

“Beauty and the Beast” nije samo film za decu, već i za odrasle, zbog toga što je mnoštvo najboljih pisaca, muzičara i filmadžija radilo na ovom projektu, pod pretpostavkom da porodična publika zaslužuje sjajnu zabavu.





Maja Nikolić
Žanr:animacija, porodični
Godina:1991
Reziser:Gary Trousdale, Kirk Wise
Scenario:Linda Woolverton
Uloge:Paige O'Hara, Robby Benson, Richard White
Uzrast:G
Award:2 Oskara
Box office:18
Studio:Disney
Zemlja:United States
Website:disney.go.com/beauty-and-the-beast/
Jezik:engleski
Trajanje:84 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila