•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Birds of Prey: Cathy Yan & Ella Jay Basco

Reditelјka Cathy Yan i glumica Ella Jay Basco (Cassandra Cain) razgovaraju o DC-evom filmu "Birds of Prey" i glumcima u filmu.

Najnoviji DC-ev film Birds of Prey (i fantastična emancipacija jedne Harley Quinn) imao je za cilј da razbije prepreke u pogledu raznolikosti i inkluzivnosti, ispred i iza kamere. Reditelј Cathy Yan i glumica Ella Jay Basco (Cassandra Cain) doprineli su tom cilјu, kao deo grupnog intervjua sa drugim zabavnim centrima - šta ta raznolikost znači za njih, rejtinga R filma i industrije stripa uopšte.

Kad su vam prišli iz Warner Bros.-a, kakva vam je bila reakcija? Zato što ste prva osoba (azijski ženski režiser koja stoji iza filma o superherojima) između Marvel-a, DC-a, i čime se zapravo premošćuje taj jaz. Kako je to bilo za vas i kako ste obe pristupile radu na osnovu toga?

Yan: Bilo je vrlo ponizno i nadrealno. Sve se dogodilo vrlo brzo, i to je nešto o čemu puno razmišlјam. Tada u to vreme uopšte nisam razmišlјala (smeh). Ali znate, mislim da je to zaista velika odgovornost. Nadam se da je film samo dobar. I onda možemo samo da razgovaramo o tome kako je to bilo zaista sjajan, zabavan film i sjajan provod, a jednostavno se desilo da imamo azijskog ženskog režisera i azijsku žensku ulogu.

Basco: Definitivno mislim da je to trebalo da se dogodi ranije, ali velika je čast biti deo ovoga. Ne bih mogla da budem zahvalnija.

Stripovi su nekako poput storyboardinga - da li ste koristili neki određeni strip za referentni materijal? I da li ste prethodno imali lјubav prema mediju?

Yan: Pa, moram da budem iskrena, odrasla sam uglavnom u filmskom mediju uz stripove. Tako sam odrasla gledajući filmove o Batman-u i to je bio svet Gotama. Onda, kada smo razgovarali o izgledu ovog filma, želeli smo da on izgleda gotovo nalik stripu. Dakle, ima takav šareni taktilni kvalitet, a takav je bio i dizajn. Osećala sam se kao da postoji puno filmova o stripovima koji su bili vrlo uglađeni i želela sam da to malo više od te šljunkovite prirode. Velika referenca za mene, za Harley, bila za čitava New 52 serija, jer ju je ta vrsta malo više izmislila kao antiheroja, i bila je tamo napolju sama, i živela je na Coney Island-u, i sve to. I mislim da je to bila velika polazna tačka za mene.

Basco: Kada sam prvi put saznala da sam dobila ulogu, kupila sam gomilu stripova o Birds of Prey, Cassandra Cain, sve o njoj. I nisam bila toliko svesna, ali definitivno sam je prostudirala, a sada sam zalјublјena u Cassandra Cain.

Ovaj film je ocenjen sa R. Možete li da nam kažete sve stvari koje ste želeli da učinite, poput nasilјa, krvoprolića, svega toga ... i koliko ste toga [Ella Jay Basco] takođe uspeli da vidite?

Yan: Oh, ona mora sve da vidi. Verovatno ima više psovki nego većina u filmu, što je smešno.

Basco: Bilo je zabavno jer mi nikada nije bilo dozvolјeno da to radim igde drugde. Dakle, pretvarati se i igrati sa tim je bilo zabavno, rekla bih.

Yan: To se proteže od njenog karaktera. Cassandra Cain je u našem filmu poput slatkog deteta koje je naporno i napolju, to je neka njena čvrsta spolјašnost. I toliko filma je kroz Harley-inu perspektivu, i Harley je tako bezobrazna kukavica i ona je ovaj vila manijakalni anđeo, ali ona je takođe kao potpuna nasilna sila prirode. Da biste mogli da obložite sve strane Harley, ima smisla označiti film sa R.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu