•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Contraband (2012)

“Contraband” je američki akcioni triler sa Mark-om Wahlberg-om i Kate Beckinsale u naslovnim ulogama. Ovo je rimejk islandskog filma “Reykjavík-Rotterdam” iz 2009. godine.

Chris Farraday (Mark Wahlberg) napušta život kriminilca, ne bi li pronašao legitiman posao i ugrađivao sigurnosne sisteme. Njegov zet, Andy, radi kao moreplovac prenoseći drogu, pa mora da izbaci svu drogu koju ima na brodu da bi izbegao carinu. Kada njegov šef Tim Briggs ne može to da prihvati , Andy mora da nadoknadi gubitak što je pre moguće ili će biti ubijen. Kako bi zaštitio brata svoje žene, Chris je primoran da se vrati onome što radi najbolje – kriminalnim radnjama. Chris ide da radi sa Andy-jem, na istom brodu.

Stvari se “zagrevaju” kada Chris kris dobija svega nekoliko sati da nabavi novac, šef mafije je ljut. Slede preteći pozivi Chris-ovoj porodici. Dolazi do jako puno jurnjave, izdaje, a Chris spašava svoju porodicu. Chris ide do irskog gangstera, dolazi i do razgovora o ukradenoj slici Jackson-a Pollock-a.

“Contraband” ima određenu mračnu energiju radničke klase koja podseća više na Evropu, nego na Holivud. Priča je uzbudljiva, a plan vezan za pomoć mlađem bratu njegove žene je da brodićem krenu u Panamu i vrate se natrag sa određenom sumom novca. Ovo treba da urade Chris, Andy i nekoliko pomoćnika koji rade na brodu. Sve se dešava brzo i izmiče kontroli, zbog gotovo neverovatnih izdaja i komplikacija, koje dovode do napuštanja misije, a Chris-ova porodica biva ugrožena.

U samom filmu ima jako puno leševa, nasilja, a iako Chris ne ubija nikoga on ima jako puno krvi na radnoj odeći do kraja filma.

“Contraband” može da se pohvali odličnom pričom.

Maja Nikolić
Žanr: akcija, krimi, drama, triler
Godina:2012
Reziser:Baltasar Kormákur
Scenario:Aaron Guzikowski
Uloge:Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi, Kate Beckinsale, Robert Wahlberg
Uzrast:R
Box office:24
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.contrabandmovie.net/
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...