•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pet decenija od kako je jugoslovenski klasik „Rani radovi“ osvojio „Zlatnog medveda“ u Berlinu

Pedeset godina od kako je film „Rani radovi“ reditelja Želimira Žilnika osvojio nagradu „Zlatni medved“, na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, biće obeleženo 12. decembra u Kulturnom centru, u Nišu i 13. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci, u Beogradu.

Svečanim projekcijama filma u Nišu i Beogradu, pristustvovaće snimatelj Karpo Godina, višegodišnji prijatelj i saradnik reditelja Želimira Žilnika.

Doček dva vrsna umetnika i organizaciju celovečernjeg programa u Nišu, prirediće Društvo Slovenaca „Franc Prešern“ i Niški kulturni centar. Program počinje u 18 časova u NKC-u (Stanoja Bunuševca bb) projekcijom filma „Rani radovi“, a potom će se govoriti o Žilnikovom stvaralačkom umeću i filmskom jeziku ovog dela. Moderator razgovora biće urednik filmskog i video programa Dejan Dabić.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) u Beogradu, program počinje u 19 časova. Nakon pozdravne reči direktora Jugoslava Pantelića i upravnika Marjana Vujovića biće prikazan film „Rani radovi“. Nakon projekcije jugoslovenskog klasika, moderator razgovora sa Žilnikom, Karpom i drugim učesnicima, biće dr Ivana Kronja, čiji je tekst povodom ovog jubileja objavljen u novembarskom broju časopisa „Kinoteka“.

Saradnici događaja su Društvo Slovenaca „Sava“ u Beogradu, Filmski centar Srbije i Ambasada Republike Slovenije.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...