•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstava “Krevet za troje” po tekstu Milorada Pavića prvi put u pozorištu u Srbiji

Prvo javno čitanje interaktivne drame “Krevet za troje” Milorada Pavića, koja će premijerno biti izvedena u novembru u saradnji sa Kulturnim Centrom “Vlada Divljan” i Kulturnim Centrom Pančevo, zakazano je za sredu, 30. oktobra u 20h u Beogradskom Marketu, u ulici Žorža Klemansoa 19. Ova predstava biće realizovana povodom dva značajna jubileja - devedeset godina od rođenja i deset godina od smrti Milorada Pavića, jednog od naših najvećih pisaca.

Pavić se u ovom delu bavi mitom o Adamu, Evi i Lilit, kroz temu muško-ženskih odnosa, problematizovanja patrijarhalnog sistema, kao i urušavanja braka i porodice – osnovnih stubova društva. Adam i Eva su arhetipski likovi, koje ne treba posebno objašnjavati, a Lilit - po judaizmu, prva žena Adamova - fatalna žena, koja je demonizovana, predstavlja zapravo večitu fascinaciju i fantaziju muškog, ali podsvesno i ženskog dela publike.

Predstava “Krevet za troje” predstavlja centralni segment doktorskog umetničkog projekta studentkinje Ivane Tomić na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom Ivane Vujić Kominac. Režiju potpisuju Ana Popović i Marija Barna-Lipkovski, a u predstavi igraju: Ana Tanasković, Vahid Džanković, Milica Petrović, Đorđe Živadinović Grgur, Mihailo Laptošević i Nora Obradović. Kostim je autorsko delo Ivane Tomić, scensko rešenje osmislila je Nevena Prodanović, muziku potpisuje Stefan Petrović, a za produkciju su odgovorni Ivana Mitrović i Dušan Sinđić.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...