•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Leskovački film festival LIFFE - Prateći program: Knjige o filmu, serije, studentski filmovi, izložbe i tribinski programi u fokusu

Na 12. izdanju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava u Leskovcu od 18. do 22. septembra, uz glavni filmski program će se održati i nekoliko atraktivnih pratećih programa. U holu na prvom spratu Leskovačkog kulturnog centra biće predstavljene tri nove knjige sa temama iz sveta filma, dok će posetioci festivala moći da pogledaju i četiri izložbe, u različitim prostorima LKC-a. Novitet na ovogodišnjem izdanju LIFFE festivala je predstavljanje novih serija iz domaće i regionalne produkcije, a publika će biti u prilici da dobije informacije i o snimanju nastavka bioskopskog hita Južni vetar. Uz atraktivan tribinski program “U krupnom planu”, u kome će glumačke zvezde razgovarati o svojim karijerama, prateći program će zaključiti Konferencija reditelja.

U četvrtak, 19. septembra u 17h, u Holu Leskovačkog kulturnog centra na prvom spratu, biće predstavljena monografija našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, koju je priredila Tatjana Nježić. Veliki doprinos knjizi dale su Nebojšine kolege i prijatelji, koji su u autorskim tekstovima na osoben način osvetlili njegov lik i delo. Čitaoci u ovoj knjizi imaju priliku da pročitaju i autorizovane beleške velikog glumca, nastale u martu 1999. godine. Narednog dana na istom mestu, od 17h će se govoriti o knjizi “Sjaj crnog“ Veljka Radosavljevića. Ovo delo nije samo nov doprinos sagledavanju fenomena crnog talasa u srpskoj kinematografiji, nego, između ostalog, i svojevrsni kritički dijalog sa delima prethodnika. U subotu, 21. septembra u 17h biće predstavljena i knjiga Bora Draškovića “Rečnik reditelja”.

U izložbenom programu, u četvrtak 19. septembra će biti otvorena izložba “Nebojša Glogovac” koju je priredila Maja Medić, a narednog dana u Velikom holu Leskovačkog kulturnog centra u fokusu je izložba “Živojin Žika Pavlović – crteži i slike” autorke Dr. Zoje Bojić. Za subotu 21. Septembar zakazana je izložba “Portreti glumaca” Nebojše Jakšića, u Holu na prvom spratu LKC-a, dok će u nedelju 22. septembra, u Holu na drugom spratu, biti postavljena izložba “Godine LIFFE-a” Dragana Jovića i Darka Zloporubovića.

Tokom LIFFE festivala biće predstavljeno i nekoliko domaćih i regionalnih serija. Pilot epizoda serije “Grupa” reditelja Uroša Tomića biće prikazana van takmičarske konkurencije u petak, 20. septembra u 17h u Narodnom pozorištu, a o ovom ostvarenju će se govoriti i na tribinskom programu istog dana u 12:30 popodne, u holu na prvom spratu Leskovačkog kulturnog centra. Pilot epizoda Srpsko-crnogorske serije reditelja Gorana Gajića “Dug moru” na repertoaru će biti u subotu 21. septembra, takođe od 17h u Narodnom pozorištu, dok će se od 12:30 o seriji govoriti u holu na 1. spratu LKC-a.

Pilot epizoda druge sezone serije “Biser Bojane” reditelja Mime Karadžića na repertoaru je u nedelju 22. septembra u Narodnom pozorištu od 17h, dok će prva epizoda druge sezone “Senki nad Balkanom”, u režiji Dragan Bjelogrlića, biti prikazana u 21h na zatvaranju festivala u Narodnom pozorištu. Tribinski program, na kome će razgovarati o ove dve serije, počeće istog dana u 12:30 popodne u holu Leskovačkog kulturnog centra na prvom spratu. Takođe, u ovom prostoru će u četvrtak 19. septembra od 12:30 biti predstavljen film “Južni vetar 2”, kao i četvrta sezona serije “Ubice moga oca”.

U Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazani studentski filmovi iz Bosne i Hercegovine i Slovenije (19. septembar od 23h), Crne Gore i Hrvatske (20. septembar od 23h) i Severne Makedonije i Srbije, (20. septembar od 23h).

Tribinski program “U krupnom planu” ugostiće u bioskopu LKC-a proslavljene domaće i regionalne glumce Miloša Bikovića (18. septembar u 17h), Gorana Bogdana (19. septembar, 18h) i Bogdana Diklića (20. septembar, 18h). Prateći program će kompletirati konferencija reditelja, koja će se odigrati u Foto klubu LKC-a, u subotu 21. septembra u 13:30.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...