•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Knowing (2009)

Knowing je akcioni triler o profesoru koji slučajno nailazi na zastrašujuća predviđanja o budućnosti te daje sve od sebe kako bi sprečio njihovo ostvarenje.

Godina je 1958. Kao deo ceremonije otvaranja nove osnovne škole, grupa učenika dobija zadatak da naprave crteže o tome kako oni vide budućnost. Njihovi crteži zapečati će se u vremensku kapsulu i spremiti na period od pedeset godina. Međutim, jedna tajanstvena devojčica popunjava svoj papir redovima naizgled nasumičnih brojeva za koje tvrdi da joj šapuću nevidljivi ljudi.

Pola veka kasnije, nova generacija učenika proućava sadržaj kapsula i šifrirana poruka tajanstvene devojčice završava u rukama mladog Caleba Koestlera. Međutim, Calebov otac, profesor astrofizike John Koestler (Nicolas Cage), dolazi do zapanjujućeg otkrića. Šifrirana poruka sa savršenom preciznošću predviđa datume, broj žrtava i koordinate svake velike katastrofe u zadnjih pedeset godina.
Kako otkriva sve više tajnih dokumenta, John otkriva da se tri katastrofe tek trebaju dogoditi, a poslednja nagoveštava razaranja na globalnom nivou. Pokušaji Johna da upozori vlasti na nadolazeće katastrofe završavaju u slepoj ulici, a njegovi se strahovi pojaćavaju kada shvati da je Caleb na neki način povezan s misterijom. Uz pomoć Diane Whelan i Abby, kćerke i unuke autorke tajanstvene poruke, on započinje uzbudljivu i neizvesnu trku sa vremenom.
Priča, trejler ili poster će sigurno privući sve ljubitelje naučne fantastike. Specijalni efekti su dobri, kao iz najboljih video igara, a scene katastrofa su i vise nego jezive. Gorak ukus filma počinje od negde polovine filma, kada se stvari počinju već pretpostavljati. Sam kraj filma će totalno uništiti početno oduševljenje s početka filma, ali tome doprinosi i prilično loša i neubedljiva gluma Nicolas-a Cage-a koji je mogao više da pruži u ovom filmu.

CB
Žanr:drama, misterija, sf
Godina:2009
Reziser:Alex Proyas
Producent:David Alper, Todd Black, David J. Bloomfield, Jason Blumenthal
Scenario:Ryne Douglas, Pearson Juliet, Snowden Stiles, White Ryne, Douglas Pearson
Uloge:Nicolas Cage, Chandler Canterbury i Rose Byrne
Uzrast:PG-13
Award:3 nominacije
Box office:80
Studio:Summit Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.summit-ent.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...